Родичам погрожують: львівського поліцейського-хабарника відправили у СІЗО

Оперуповноваженого Сихівського райвідділу поліції спіймали на хабарі

Оперуповноваженого Сихівського райвідділу поліції спіймали на хабарі

Події
29 травня 2018 18:09

Спійманого на хабарі львівського поліцейського арештували, а його родичам погрожують.

28 травня суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою для оперуповноваженого Сихівського райвідділу поліції Львівщини, якого спіймали на хабарі у $5 тисяч за перекваліфікацію справи про вбивство. Водночас суд встановив розмір застави у розмірі 140 тисяч гривень.

Про це сьогодні на брифінгу повідомив начальник слідчого управління військової прокуратури Західного регіону Наріман Сулейманов.

Водночас адвокат подав клопотання про надання для підозрюваного захисту, оскільки, за його словами, родичі оперуповноваженого отримували погрози від невідомих осіб. Слідство не виключає, що таким чином на підозрюваного можуть тиснути, аби він не здав своїх спільників.

Наріман Сулейманов сказав, що військова прокуратура перевіряє причетність інших працівників, а також керівництва Сихівського райвідділу поліції до вимагання хабара.

Зокрема, за його словами, слідство відпрацьовує сімох осіб. У них вилучені телефони і документація. "Потенційними підозрюваними можуть бути двоє або троє осіб за умови, якщо будуть зібрані докази", – повідомив начальник слідчого управління.

Водночас Наріман Сулейманов зазначив, що потенційні підозрювані наразі відмовляються давати свідчення.

Також він додав, що про вимагання хабара повідомила донька підозрюваного у вбивстві. Пославшись на таємницю слідства, він не уточнив, про яку справу йдеться, зазначивши лише, що це "резонансна справа" і що це вбивство сталось на початку 2018 року.

Нагадаємо, напередодні в СБУ повідомили, що оперуповноважений, слідча та один з керівників Сихівського відділу поліції вимагали з місцевої мешканки $5 тисяч. За ці гроші вони обіцяли перекваліфікувати статтю "умисне вбивство", за якою підозрюється її батько, на менш тяжку статтю Кримінального кодексу.

Оперативники спецслужби затримали зловмисників під час одержання усієї суми неправомірної вигоди на території однієї з лікарень міста, в якій перебував обвинувачений.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України.

ДИВИСЬ ЩЕ:

На робочому місці: начальника охорони "Метро" знайшли мертвим

На гарячому: працівницю Львівського центру для учасників бойових дій піймали на хабарі

П'ять тисяч доларів: на хабарі "погоріли" троє львівських поліцейських

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах