"З Днем народження, Гітлере": звільнена львівська вчителька подала позов проти школи і мерії

Новина - Події - "З Днем народження, Гітлере": звільнена львівська вчителька подала позов проти школи і мерії

Новина - Події - "З Днем народження, Гітлере": звільнена львівська вчителька подала позов проти школи і мерії

Події
12 червня 2018 14:56

Звільнена за допис про Адольфа Гітлера вчителька історії львівської школи №100 Мар’яна Батюк подала позов до суду на школу та департамент гуманітарної політики Львівської міськради. У судовому позові вона вимагає визнати наказ про її звільнення незаконним, повідомляє zaxid.net.

У позовній заяві Мар’яни Батюк зазначено, що вона вимагає скасувати наказ директора школи №100 про її звільнення "за вчинення аморального проступку, не сумісного з продовженням даної роботи" та поновити її на посаді заступника директора з питань навчально-виховної роботи з 25 квітня. Також вона вимагає виплатити їй середню заробітну плату за час вимушеного прогулу. Шевченківський районний суд Львова уже прийняв цю позовну заяву та призначив слухання на 25 червня.

Виявились також, що Мар’яна Батюк видалила з Facebook свою особисту сторінку, де вранці 20 квітня, у день народження Адольфа Гітлера, з’явився схвальний допис про нацистського лідера. Приблизно за годину після публікації Батюк особисто видалила цей допис, однак його уже встигли помітити користувачі соцмережі і ЗМІ. Пізніше Мар’яна Батюк заявила, що скандальний допис був опублікований без її відома, а її сторінку ймовірно зламали.

Під час розслідування цього інциденту управлінням освіти Львівської міськради Мар’яну Батюк попросили надати фахівцям доступ до архіву її сторінки у Facebook, щоб підтвердити версію про злам, але вона відмовилась це зробити. В результаті комісія управління освіти Львівської міськради рекомендувала звільнити її зі школи. Батьки вийшли на мітинг у підтримку вчительки.

ДИВИСЬ ЩЕ:

З приватної колекції: у Львові відкрили виставку про дивізію СС "Галичина"

Мамонти повертаються: львівські музейники готують сенсаційну виставку

На яких старовинних реліквіях присягають львівські депутати і мер

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах