Отримай відповідь: що буде з львів’янами, які не підпишуть декларації з лікарями

Новина - Події - Отримай відповідь: що буде з львів’янами, які не підпишуть декларації з лікарями

Новина - Події - Отримай відповідь: що буде з львів’янами, які не підпишуть декларації з лікарями

Події
25 червня 2018 13:39

З 1 липня кожен українець буде отримувати медичну допомогу в будь-якому медзакладі незалежно від того, буде у нього підписана декларація з лікарем чи ні. Про це  VG Львів повідомила прес-служба МОЗ.

За інформацією прес-служби, від імені деяких установ поширюють неправдиву інформацію, що з 1 липня українці без декларацій отримуватимуть тільки невідкладну допомогу.

"Цей факт не відповідає дійсності. Право на медичне обслуговування гарантується Конституцією та іншими законами України", – йдеться у повідомленні.

У МОЗ пояснили, що до кінця року медустанови, які підписали договори з Національною службою здоров'я, отримуватимуть кошти за двома механізмами.

По першому установи отримуватимуть 370 гривень на рік із застосуванням вікових коефіцієнтів на кожного пацієнта, який підписав декларацію.

За другим закладу будуть отримувати по 240 гривень за пацієнтів, які проживають на території обслуговування закладу, але ще не підписали декларацію про вибір лікаря.

Ті заклади, які тільки готуються підписати угоди з НСЗУ, в третьому кварталі отримуватимуть фінансування за принципом медичної субвенції.

"Незалежно від механізму фінансування держава продовжує оплачувати медичне обслуговування кожного українця", – резюмували в МОЗ.

Нагадаємо, 2 квітня в Україні стартував перший етап медичної реформи. Станом на середину червня декларації з сімейними лікарями, терапевтами та педіатрами підписали понад 8 мільйонів українців.

ДИВИСЬ ЩЕ:

Чарочку перед роботою: п’яна львівська лікарка поставила неправильний діагноз дитині

Через смерть дитини: львівського лікаря позбавили президентської стипендії

Вирок: львівського акушера-гінеколога засудили до року ув’язнення

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах