Рука Кремля: Аваков заявив про причетність Росії до нападу на ромський табір під Львовом

Новина - Події - Рука Кремля: Аваков заявив про причетність Росії до нападу на ромський табір під Львовом

Новина - Події - Рука Кремля: Аваков заявив про причетність Росії до нападу на ромський табір під Львовом

Події
26 червня 2018 11:51

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив про те, що напад львівських школярів на табір ромів під Львовом "інспіровано з РФ". Міністр наголосив, що виконавцями злочину були українці, інформує "Інтерфакс-Україна".

"Це не перший і не другий випадок, на жаль, які ми спостерігаємо за останні три місяці, коли є напади ультраправих і радикальних організацій на табори ромів. Ми завжди кваліфікуємо це однаково. На жаль, це просто середньовічне дикунство, коли ми говоримо про такого роду напади", - заявив Аваков.

За його словами,тривають судові засідання щодо учасників нападу.

Читайте також: "З метою вбивства": мер Львова розповів подробиці нічного нападу на ромський табір

Відповідаючи на запитання, чи може він підтвердити російський слід щодо цього нападу, Аваков зазначив, що "аналітики кіберполіції показують нам копію цього сайту РФ, цей сайт відкрили і адміністрували у Львівській, Харківській, Київській і ще в одній області. Звідки це прийшло? Так, інспірували звідти, але робили ж тут, наші".

"Так. Слід, - це слід наших молодих хлопців, але інспірувалося це, групи ці створювалися, як копія російського сайту. Це спеціалісти з кіберполіції ясно показали", - уточнив Аваков.

У свою чергу очільник Національної поліції Сергій Князєв уточнив, що "8 осіб ми затримали одразу, а наразі ми маємо 14 осіб, яких підозрюють у вчиненні цього правопорушення".

Нагадаємо, під час нападу, який відбувся в ніч на неділю, 24 червня, на вул. Трускавецькій, вбили 24-річного рома, а ще трьох поранили. Поліція відкрила провадження за фактом вбивства, хуліганства, втягнення неповнолітніх у злочинну діяльність та порушення рівноправності громадян через расову належність. Поліція затримала групу львівських школярів. Суд обрав запобіжний захід львівським школярам, що напали на табір ромів.

ДИВИСЬ ЩЕ:

Вбив диван: на Львівщині загинув трирічний хлопчик

Копав криївку: на Львівщині у саморобній хатинці загинула дитина

Небезпечні ігри: на Львівщині дитина загинула у вигрібній ямі

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах