Новий рекорд: львівський богатир протягнув зубами літак з пасажирами

Тягнизуб встановив новий рекорд України. Фото Ulvovi.info.

Тягнизуб встановив новий рекорд України. Фото Ulvovi.info.

Події
29 червня 2018 10:33

Львівський силач Олег Скавиш, більше відомий у народі як Тягнизуб, встановив рекорд України, пересунувши 5-тонний літак майже на 5 метрів.

Раніше силач уже тягав зубами трамвай, потяг, автобус і сани, тепер же вирішив перейти на "крилату" техніку. Спершу літак зважив представник Книги рекордів. Результат 3,417 т. Аби ускладнити завдання, на борт літака запросили 15 пасажирів, яких перед тим по черзі зважили. Остаточна вага повітряного судна разом із паливом та людьми – 5 тонн 13 кілограмів, повідомляє ZAXID.NET.

Пасажири не сумнівалися, що Тягнизубові вдасться здійснити задумане. Адже бачили його попередні рекорди. І не помилилися. Скавиш із першої спроби пересунув "залізного птаха" на 4 метри 94 сантиметри. І це рекорд України. Богатир ділиться враженнями: "Це, по суті, смішна вага серед того, що я тягнув. Але кожна техніка різна. І літак, принаймні цей, дуже важко виявилось тягти зубами. Видно, тут такий рух коліс".

Зубами в Україні такого ще не робили. Експерт Національного реєстру рекордів Віталій Зорін розповідає: "Літаки тягали різними способами, в тому числі екстравагантними. Декілька людей в Києві в Жулянах кілька років тому тягнули ЯК-40 вагою 10 тонн за гаки, зачеплені за шкіру спини. Але це було неофіційне їхнє досягнення. Олегові сьогодні все вдалося".

Своє досягнення силач традиційно присвятив добрій справі. Цього разу хотів привернути увагу суспільства до безпритульних тварин. Нещодавно Тягнизуб і сам прихистив чотирилапого друга. Розповідає: "Я слідкував за сторінкою ЛКП "Лев" і побачив там собаку, схожого на шнауцера. Він такий був жалісний, такий нещасний, кульгав на лапу і вже у віці. Думаю: його точно ніхто не забере. І він тепер живе у мене".

ДИВИСЬ ЩЕ:

Львівський силач протягнув зубами чотири вагони з дітьми (фото)

Львів’янка встановила рекорд з довжини волосся (фото)

Гастрономічний рекорд: як у Львові приготували три тонни кулішу

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах