75 мільйонів євро: Львів отримає кредит на безпеку дорожнього руху

Львів отримає кредит у розмірі понад 75 млн євро

Львів отримає кредит у розмірі понад 75 млн євро

Події
09 липня 2018 17:59

У понеділок, 9 липня, український уряд підписав угоду з Європейським інвестиційним банком на впровадження проекту з безпеки дорожнього руху, у межах якого Україна отримає 75 мільйонів євро. Отримають кредит під державні гарантії шість українських міст, серед яких і Львів. Про це повідомив віце-прем'єр-міністр, міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко.

Навіщо Львову цей кредит? За даними поліції, у 2016 році у Львові сталося 5958 ДТП, у яких загинули 47 людей, а 956 – отримали травми. Згідно з розрахунками, від цих ДТП економіка Львова втратила 13,2 млн євро – це гроші на лікування постраждалих, ліквідацію наслідків аварій, а також непрямі втрати – вкладені у навчання загиблих кошти, втрати роботодавців тощо.

За даними поліції, у 2016 році у Львові сталося 5958 ДТП, у яких загинули 47 людей, а 956 – отримали травми. Згідно з розрахунками, від цих ДТП економіка Львова втратила 13,2 мільйонів євро – це гроші на лікування постраждалих, ліквідацію наслідків аварій, а також непрямі втрати – вкладені у навчання загиблих кошти, втрати роботодавців тощо.

Очікується, що такі заходи дозволять зменшити кількість загиблих і потерпілих в ДТП на 20%. "Тільки завдяки цьому проект окупиться за 13 років", – наголосив керівник відділу стійких транспортних систем ЛКП "Львівавтодор" Павло Сирватка.

"Передбачувана користь від проекту для всіх мешканців міста – це економія часу в дорозі, який зараз витрачається в заторах, завдяки тому, що ми впорядковуємо перехрестя і вузькі місця, які зараз спричиняють затори. Також це зменшення кількості ДТП, яке дає місту економію на лікуванні постраждалих, ліквідації наслідків, зменшенні простоїв транспорту. І якщо в нас буде менше заторів, то у нас буде менше забруднення повітря", – зазначає Сирватка.

Кредит надали з метою покращення безпеки доріг у п’яти містах України: Дніпрі, Харкові, Львові, Києві та Одесі. Просуванням проекту займається Міністерство інфраструктури України, а кошти розподілятимуть місцеві органи влади.

З української сторони угоду підписала віце-прем’єрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе, зі сторони ЄС – віце-президент Європейського інвестиційного банку Вазиль Гудак.

Зубко також зазначив, що участь у проекті візьмуть шість міст: Львів, Одеса, Дніпро, Харків, Київ, Кам’янець-Подільський.

За словами Геннадія Зубка, проект "Підвищення безпеки автомобільних доріг в містах України" передбачає впровадження низки заходів для зниження рівня смертності й травматизму на території міст; зменшення кількості ДТП та зниження рівня тяжкості їх наслідків; створення безпечних умов пересування для учасників дорожнього руху; підвищення комфорту пересування містом для пасажирів громадського транспорту, пішоходів, велосипедистів, водіїв; ліквідації місць концентрації ДТП та ділянок з підвищеною аварійністю.

ДИВИСЬ ЩЕ:

Що зміниться: до кінця року у Львові запрацює центральна диспетчерська "швидкої"

Зазирни у майбутнє: якою буде льодова арена у Львові

Що зміниться: у Львові затвердили план розвитку громадського транспорту

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах