Створять креативний хаб: яким буде реконструйоване трамвайне депо у Львові

Коли реконструюють трамвайне депо у Львові

Коли реконструюють трамвайне депо у Львові

Події
12 липня 2018 10:39

У середу, 11 липня, на засіданні виконкому Львівської міської ради затвердили інвестора для відновлення трамвайного депо, розташованого на розі вулиць Сахарова-Вітовського. Згідно з рішенням конкурсної комісії щодо вибору інвестора для реалізації проекту "Реконструкція трамвайного депо з метою створення інноваційно-креативного простору" переможцем стала компанія "Lem Station".

"На території ангарів будемо створювати інноваційний хаб для громадськості та ревіталізувати простір поблизу будівель. Після укладення інвестиційного договору матимемо деякий час для проектування, а через кілька місяців стане відома дата початку робіт. У цьому договорі ми встановили мінімальний рівень інвестицій – 30 мільйонів гривень. Роботи розпочнуть після погодження проекту і триватимуть протягом чотирьох років", — розповів виконувач обов’язків начальника управління інвестицій та проектів Львівської міської ради Роман Старецький.

Переможця інвестиційного конкурсу визначили ще минулого року. Основною вимогою від міста до потенційних інвесторів була наявність відкритого простору, відсутність готелів та торгових площ, натомість територія використовувалась для інноваційних соціальних проектів та навчання. Тоді охочих було мало, тож на конкурс заявив один кандидат — ТОВ "Лем Стейшн".

За умовами конкурсу, інвестор протягом п'ятидесяти років оплачуватиме оренду місту в розмірі 5% від загальної вартості об’єкту. Потрібні інвестиції оцінюють у 5-7 мільйонів доларів.

Тут планують облаштувати коворкінг, виставковий центр, окремий ангар для публічних подій та дитячий простір. Зовнішній простір ангару не порушуватимуть, оскільки територія належить до історичного ареалу міста. Основні роботи мають тривати до двох років, решту робитимуть поетапно. Загальна площа  — приблизно 5 тисяч квадратних метрів.

Додамо, що трамвайне депо – в переліку об'єктів масштабної програми ревіталізації старих промислових зон, куди ще входять майже два десятки приміщень.

Нагадаємо, 6 липня в мерії погодили детальний план території, обмеженої вулицями Сахарова, Вітовського та Болгарською, до якого входить трамвайне депо. Згідно з планами на перехресті реорганізують рух за допомогою світлофорного регулювання, відновлять Пелчинський став та відремонтують трамвайну мережу.

ДИВИСЬ ЩЕ:

Замість фонтану – став: вулиці Вітовського у Львові хочуть повернути первозданний вигляд

Дізнайся: які вулиці у Львові відремонтують цього року

З трамвайною зупинкою і струмком: коли розпочнуть реконструкцію площі Двірцевої

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах