Фу, гидота: у Львові нашестя рудих слимаків

У Львові нашестя рудого іспанського слимака. Фото cs.wikipedia.org

У Львові нашестя рудого іспанського слимака. Фото cs.wikipedia.org

Події
26 липня 2018 13:51

Львів і область потерпають від нашестя рудого іспанського слимака. Це вид черевоногих молюсків, який львівські науковці вперше зафіксували ше у 2007 році в господарствах жителів Винників, пише zaxid.net.

Звісно, найбільше від слимаків потерпають городники, урожай яких опинився під загрозою, адже шкідник нічим не гребує.  Але й містянам, які не мають ні дач, ні присадибних ділянок теж не солодко. Руді іспанські слизні масово атакували парки і сквери Львова. Вони цілими зграями вилазять на доріжки, створюючи купу незручностей  для людей у босоніжках і білих кросівках.

"Якщо ви ще не розчавлювали такого слимака – ви щасливчик, бо то гидота! Раніше щовечора бігала Стрийським парком, тепер відмовилася, бо потім півночі не можу заснути", - розповіла львів’янка Ірина Квапіш.

Науковці зазначають: цей паразит потрапив в Україну із південно-східної Польщі. Зараз рудий шкідник колонізує чи не всі європейські країни - Австрію, Болгарію, Великобританію, Данію, Естонію, Ірландію, Ісландію, Латвію, Румунію, Угорщину та інші, поширившись у ХІХ столітті з територій Португалії та північної Іспанії.

"Після року від часу вилуплення слизняки можуть сягнути до 10-12 сантиметрів у довжину. Боротися з ними можна хімічним шляхом. Інший спосіб - поставити дощечку, облити місце навколо неї водою, таким чином зробити схованку для шкідників. На ранок їх там буде багато, тому винищите одразу велику кількість", - розповіла старша наукова співробітниця науково-природничого музею Ніна Гураль-Сверлова.

ДИВИСЬ ЩЕ:

Не друг людини: під Львовом собаки загризли господаря

Бари, ресторани та паби: 10 закладів Львова, в які можна прийти з собакою

За сімейними обставинами: львів’янин вкрав і задушив собаку

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах