Загинули 77, серед них — 28 дітей: Львів вшановує пам’ять жертв Скнилівської трагедії

Скнилівська трагедія. Перші хвилини після падіння літака

Скнилівська трагедія. Перші хвилини після падіння літака

Події
27 липня 2018 09:11

У п'ятницю, 27 липня, у 16-ту річницю Скнилівської трагедії пам’ять загиблих вшанують спільною молитвою та покладанням квітів. Про це  VG Львів  повідомила прес-служба Львівсько міськради.

О 10:00 у каплиці Всіх святих українського народу і пам’яті жертв Скнилівської трагедії, що біля летовища (вул. Авіаційна, 1), відбудеться божественна літургія, а опісля, об 11:00 — парастас за загиблими. Після молитви запланований перехід до "Сегменту пам’яті" жертв Скнилівської трагедії, що на аеродромі. Там біля пам’ятного знаку відбудеться панахида, а також покладання квітів до могил загиблих.

Скнилівська трагедія — авіакатастрофа, яка сталась під час святкування 60-ї річниці 14-го авіаційного корпусу ВПС України на летовищі "Скнилів" під Львовом 27 липня 2002 року. Внаслідок падіння винищувача Су-27УБ у натовп глядачів загинуло 77 осіб, серед яких — 28 дітей, і постраждало близько 250 людей. За кількістю загиблих ця подія вважається найбільшою катастрофою в історії авіаційних свят.

У 2003 році до 1-ї річниці трагедії при вході до Скнилівського летовища на кошти жертводавців з усього світу була споруджена каплиця всіх Святих українського народу, яку освятили священики УГКЦ, УАПЦ, УПЦ КП та УПЦ МП. Біля неї встановлено 77 каменів, що символізують жертв катастрофи. Щорічно у день катастрофи тут відбуваються екуменічні богослужіння.

ДИВИСЬ ЩЕ:

В міліції відкрили кримінальне провадження з приводу падіння літака на Львівщині

Антирекорд: Львівщина – перша в країні по кількості смертельних ДТП

Стали відомі причини смертельної трагедії з літаком на Львівщині

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах