Нові правила: хто з львів'ян втратив право на субсидію

У Львові діють нові правила отримання субсидій.

У Львові діють нові правила отримання субсидій.

Події
03 серпня 2018 14:52

З 1 травня 2018 року в Україні діє нова програма житлових субсидій. Вона є більш адресною і соціально справедливою, зазначають чиновники.

Раніше, субсидію оформляли чи не у кожній хаті. Приміром у житловому багатоквартирному будинку у 50 відсотків мешканців пільгу отримували. Про це повідомляє Press Центр. Однак, тепер ситуація кардинально зміниться. Кількість претендентів та державну допомогу в рази зменшиться.

Через нові правила нарахування житлово-комунальних компенсацій в 2018 році, право на отримання субсидії втратили наступні категорії громадян:

  • орендодавці, які не задекларували доходи від здачі майна в оренду;
  • особи, які вчинили одноразову покупку або оплатили послуги вартістю понад 50 тисяч гривень;
  • власники автомобілів, з дня випуску яких пройшло менше 5 років. Виняток становлять мопеди або машини, видані соцорганами;
  • особи, які протягом 12 місяців перед зверненням за субсидією отримали спадщину або іншим законним спосіб набули право власності на земельну ділянку, квартиру (будинок), транспортний засіб;
  • боржники з оплати житлово-комунальних послуг, витрат на управління багатоквартирним будинком, загальна сума двомісячної заборгованості яких перевищує 20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян;
  • власники житлових приміщень з великою квадратурою: площа квартири перевищує 120 кв. метрів, а будинку — 200 кв. метрів. Обмеження не поширюється на дитячі будинки сімейного типу, прийомні та багатодітні сім’ї;
  • особи працездатного віку, які не працюють, не навчаються і не перебувають на обліку в Центрі зайнятості як безробітні. Таким громадянам органи УПтаСЗН автоматично зараховують в дохід три прожиткові мінімуми, що істотно знижує ймовірність нарахування субсидії.

Зокрема, якщо ви перебуваєте за кордоном більше 60 днів, субсидію можуть ліквідувати.

Громадяни, яким призначено субсидію для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, з 1 травня 2018 року зобов`язані щомісячно сплачувати обов’язкову частку платежу, навіть у разі якщо на особовому рахунку є зекономлена субсидія.

Разом із тим, субсидіанти надалі мають право використовувати зекономлену суму субсидії у наступних місяцях на оплату послуг, спожитих понад соціальні нормативи.

Додамо, комунальна субсидія надається з місяця звернення за її призначенням до дати закінчення опалювального сезону, але не більше ніж на 12 місяців і розраховується:

  • на неопалювальний сезон — з 1 травня по 30 вересня;
  • на опалювальний сезон — з 1 жовтня по 30 квітня.

Громадяни, які спробують обійти закон і подати недостовірну інформацію про свої доходи, субсидію відразу ліквідовують.

Зазаначимо, для детальнішої інформації щодо призначення субсидії, слід звертатись до районних відділів соціального захисту управління соціального захисту Львівської міської ради.

Нагадаємо, останнім часом з’явилося дуже багато міфів про призначення субсидій. Читайте спростування найпоширеніших. 

ДИВИСЬ ЩЕ:

Де проконсультуватися: за яких умов львів’яни можуть отримати субсидію

Повний перелік: які медичні послуги львів’яни мають право отримувати безкоштовно

Розвінчали міфи: як діє нова програма житлових субсидій у Львові

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах