Що там буде: на проспекті Свободи у Львові зрізають дерева

На проспекті Свободи у Львові висадять нові дерева. Фото: ЛМР

На проспекті Свободи у Львові висадять нові дерева. Фото: ЛМР

Події
09 серпня 2018 11:51

На проспекті Свободи у Львові на окремих алеях зріжуть всохлі дерева. Про це на своїй сторінці у Facebook написала керівниця відділу урбаністики комунального підприємства "Інститут просторового розвитку".

"Забирають лише всихаючі дерева в лунках і сухостої, на газонах нічого не забирають. Ремонт роблять на 40 років і дерева в мощенні у таких випадках бажано замінювати, оскільки під час ремонту пошкоджується коріння і коли дерева є в значному віці і поганому стані, це призведе до ще скорішого погіршення стану дерев", — зазначила Олександра Сладкова.

Зокрема, вона повідомила, що після ремонту у жовтні на місці зрізаних дерев висадять нові. Сорт та кількість поки що не визначили. Однак розглядають варіант тюльпанових дерев. 

"Зрізають 4 каштани і клен. Зберігають дуб, два клени і каштан, що перебувають в кращому або хорошому стані", — додала Сладкова.

Нагадаємо, 31 липня у Львові на проспекті Свободи почали демонтувати покриття алей на ділянці від пам’ятника Тарасові Шевченку до статуї Матері Божої. Зокрема, на початку проспекту облаштують Марійську площу. Вартість робіт становитиме 8,2 мільйонів гривень.

ДИВИСЬ ЩЕ:

За 167 мільйонів: як зміниться площа Двірцева у Львові після реконструкції

За 12 мільйонів: як зміниться сквер у центрі Львова

Очей не відірвати: з’явилося відео з найгарнішого дворика Львова

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах