За 12 мільйонів: як зміниться сквер у центрі Львова

На вулиці Просвіти впорядкують сквер.

На вулиці Просвіти впорядкують сквер.

Транспорт та інфраструктура
18 липня 2018 15:13

У Галицькому районі Львова триває капітальний ремонт дороги на вулиці Просвіти. Там впорядкують сквер біля пам’ятника "Просвіті". Про це VG Львів повідомили у  прес-службі Львівської міськради.

Як повідомили у Галицькій районній адміністрації, капітальний ремонт вулиці Просвіти є одним з пріоритетних об’єктів на цей рік. Під час огляду дороги міський голова Львова зазначив, що місто також впорядкує сквер, який є неподалік.

Станом на сьогодні на вулиці Просвіти демонтовано дорожнє покриття та відбувається заміна комунікацій. По прокладанню мереж виконано 50% роботи, до половини вулиці прокладений колектор. Роботи триватимуть до кінця року.

Проектом ремонту вулиці Просвіти передбачено заміну колектора, заміну водопроводу, дощової каналізації, випусків каналізації з будинків, будинкові води, частковий ремонт підпірних стінок, встановлення гідрозатворів та дощоприймачів, перекладатимуть бруківку на дорозі, тротуари замощуватимуть плиткою. Також мають здійснити ремонт зовнішнього освітлення, встановлення відповідних дорожніх знаків. Для маломобільних груп буде облаштовано пониження для заїзду.

 "Загальна вартість робіт — 12 мільйонів гривень, хоча дорога не така довга — лише 300 метрів. Але це Просвіта. Я би хотів, щоб думаючи про ювілей Просвіти і проходячи цією вулицею, у нас були позитивні враження. Будемо робити основу дороги, потім брукувати, зробимо якісний хідник. Ця вулиця буде милою. Також цього року попрацюємо над змінами самого скверу, який є біля пам’ятника Просвіти. Там треба навести порядок. Думаємо, щоб обласна адміністрація сам пам’ятник передала на баланс міста, ми тоді зможемо більше коштів на це скерувати", — розповів міський голова Львова Андрій Садовий.

Фото: прес-служба ЛМР.

Фото: прес-служба ЛМР.

ДИВИСЬ ЩЕ:

Схема об’їзду: у Львові перекрили вулицю Зелену

Прекрасна новина: вулицю Личаківську у Львові відкриють достроково

Об’їжджай: на Львівщині перекриють дорогу через Городок

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах