Без проблем: у придбаних для Львова трамваях мінятимуть двері

У львівських трамваях, що з Німеччини, замінять двері.

У львівських трамваях, що з Німеччини, замінять двері.

Події
15 серпня 2018 17:48

У львівських трамваях, що з Німеччини, замінять двері. Про це VG Львів повідомили у прес-службі Львівської міської ради. Міськрада звернулася до партнерів з "Електрону“, аби вони напрацювали конструкторські рішення з пристосуванням німецьких трамваїв до львівських зупинок. 

За словами заступника директора департаменту житлового господарства та інфраструктури міської ради Львова Андрія Білого, фахівці, зокрема з "Львівелектротранс", перебуваючи у відрядженні у Берліні ще торік, були ознайомлені з технічними особливостями німецьких трамваїв, тому вже було розуміння щодо необхідності модифікації дверей. На сьогодні, коли трамваї прибули до Львова, розглядаються ще й інші варіанти, зокрема найоптимальніший варіант — це пустити німецькі трамваї на маршрути, де нічого не потрібно змінювати, і трамваї вже можуть їздити по цих маршрутах, а паралельно прорахувати витрати на те чи інше технічне рішення щодо модифікації дверей чи зупинок.

"У першому технічному звіті, коли вони приїхали з відрядження, вказано, що двері необхідно модернізувати. Питання лише в тому, що зараз, коли трамваї приїхали до нас, ми почали пропрацьовувати ще декілька варіантів. Адже є маршрути, де не потрібно міняти зупинок, і ці трамваї вже можуть їхати по цих маршрутах. Також є маршрути, де одну зупинку потрібно або понизити, або добудувати, щоб німецькі вагони могли і тут їздити. Також ми звернулися до наших партнерів — концерн "Електрон", і вони пропрацьовують конструкторські рішення в цьому питанні, щоб це було гарно і, найголовніше, надійно. Попередньо ми розглядали варіант модифікувати двері, щоб трамваї могли курсувати на усіх маршрутах. Модифікація дверей, у порівнянні з іншими модифікаціями, коштує дешевше", — розповів Андрій Білий.

Нагадаємо, прокуратура відкрила провадження через закупівлю 30 вживаних трамваїв для Львова. Однак, мер міста Андрій Садовий зазначив, що трамваї закуплено за європейською процедурою, а технічні питання — робочі і будуть врегульовані фахівцями.

ДИВИСЬ ЩЕ:

Готівки не треба: стало відомо коли у Львові впровадять електронний квиток

Що зміниться: у Львові затвердили план розвитку громадського транспорту

Фото дня: до Львова прибули перші німецькі трамваї

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах