Завдяки туристам: Львів потрапив до міжнародного рейтингу

Львів увійшов у ТОП 100 туристичних міст Європи

Львів увійшов у ТОП 100 туристичних міст Європи

Події
17 серпня 2018 16:16

Львів — перше місто в Україні, яке увійшло в ТОП 100 туристичних міст Європи. Про це VG Львів повідомили у прес-службі Львівської міськради. 

Львів посів 64 місце серед 126 європейських міст. Найпопулярнішим містом у 2017 році знову став Лондон, з темпом приросту кількості ночівель туристів у 4,7% у порівнянні з 2016 роком. У першу п’ятірку також увійшли Париж (+9,3%), Берлін (+0,2%), Рим (+2,4%) та Мадрид (+6,4%).

За темпами приросту кількості ночівель іноземних туристів Львів очолив рейтингову таблицю з відносним значенням 73,9%.

Варто звернути увагу й на показник щільності туристів на одного мешканця міста. Аналізуючи дані, подані 70 містами, Львів стабільно входить у п’ятірку найменш перевантажених місць туристами, а показник становить 2,3 при середньоєвропейському значенні 8,3. Для порівняння, найбільше туристів на одного місцевого жителя припадає в Опатії (116,7), Венеції (29,6), Пальма-де-Майорка (21,8), Лісабон (21,1) тощо.

"Тому з впевненістю можемо сказати, що місто туристами не є перевантаженим та має ще великий потенціал для зростання їх кількості при правильному розподілі туристичних потоків, що відповідає реалізації Концепції розподілу туристичного навантаження у Львові”, — йдеться у повідомленні "Центру розвитку туризму".

"Ми проводимо дослідження туристичних потоків уже декілька років та у 2017 році заповнили всі необхідні дані для За словами директора "Центру розвитку туризму міста Львова" Мар’яни Олеськів, одним із пріоритетних ринків Львова є Німеччина. 

"Щороку спостерігаємо незначний, але стабільний приріст туристів, зокрема, у 2017 році на 2,3%, що становило 0,2% частки загального ринку німецьких туристів в Європі. Проте, у інших містах ми спостерігаємо дещо більшу активність німецького туриста та приріст в середньому 9,7%, що є індикатором для необхідності більш активних промоційних дій з просування Львова на цьому ринку", - розповіла вона.

ДИВИСЬ ЩЕ:

Поступився лише Харкову: Львів потрапив до всеукраїнського антирейтингу

Дешево і сердито: Львів опинився на останній сходинці світового рейтингу Expatistan

Які саме: 13 закладів Львова потрапили до фіналу національної ресторанної премії

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах