Троє загинули, 38 — у лікарні: водій львівського автобуса не визнав свою провину

Прокуратура в Перемишлі висунула звинувачення водієві українського автобуса, який скоїв ДТП в селі Лещава-Долішня

Прокуратура в Перемишлі висунула звинувачення водієві українського автобуса, який скоїв ДТП в селі Лещава-Долішня

Події
20 серпня 2018 09:22

Прокуратура в польському місті Перемишль висунула звинувачення водієві українського автобуса, який 17 серпня скоїв ДТП в селі Лещава-Долішня, передає "Польське радіо".

Як повідомила заступниця окружного прокурора Беата Стажецька-Скшипєц, 42-річного Миколу Л. у неділю 19 серпня допитали як підозрюваного і пред’явили йому звинувачення. Чоловік не визнав своєї вини і дав пояснення.

За словами прокурорки, підозрюваний розповів, що дорога була важкою, а він не був ознайомлений із цим маршрутом. Чоловік переконував, що коли побачив знак, що інформував про серпантини, їхав зі швидкістю 50-60 кілометрів за годину, а знаку про обмеження швидкості до 30 км/год він не помітив.

Прокурорка Беата Стажецька-Скшипєц додала, що судовий експерт у галузі дорожнього руху оцінив, що водій їхав зі швидкістю, яка значно перевищувала дозволену в цьому місці. За попередніми даними, це було 75 км/год.

Допит підозрюваного громадянина України тривав понад 4 години. У слуханні брав участь перекладач. Прокуратура клопотатиметься про його арешт на три місяці.

Нагадаємо, 17 серпня о 22:10 автобус із туристами зі Львова злетів з траси поблизу Лещави-Долішньої, що в гміні Бірча Перемишльського повіту в Підкарпатському воєводстві Польщі, та перекинувся кілька разів. Унаслідок аварії загинули троє громадян України – дві жінки у віці 30 та 31 року і один чоловік. 38 осіб перебувають у лікарнях із травмами різного стану тяжкості, у тому числі 10 дітей.

Пізніше з’ясувалось, що автобус із туристами мав їхати до Відня іншою дорогою, проте через черги на кордоні змінив свій маршрут. Спочатку автобус вирушив до пункту пропуску Краківець – Корчова, далі в Шегині – Медику, але через черги там у результаті поїхав до пункту пропуску Смільниця – Кросцєнко, а далі – до Перемишля.

ДИВИСЬ ЩЕ:

Водій загинув: на Львівщині перекинувся "Фольксваген"

Жінка загинула: у Львові 18-річний водій збив сім'ю з дитиною

Відеофакт: на Сихівському мосту Львова автомобіль збив огорожу і повис на задніх колесах

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах