"Прокинулись" через дві доби: львівська турфірма нарешті відреагувала на ДТП у Польщі

Автобус, що віз українських туристів, перекинувся у Польщі між містами Перемишль і Санок

Автобус, що віз українських туристів, перекинувся у Польщі між містами Перемишль і Санок

Події
20 серпня 2018 12:44

Лише через дві доби після того, як поблизу польського Перемишля розбився автобус з туристами, котрі їхали зі Львова до Відня, з’явився офіційний коментар від самої турфірми. Компанія "Аккорд-тур", що спеціалізується на автобусних турах, опублікувала коментар пізно увечері в неділю, 19 серпня, тоді як автобус розбився пізно увечері в п’ятницю, 17 серпня, пише ZAXID.NET.

"На даний час туристам надається уся необхідна медична та правова допомога силами та коштом відповідних служб, в т.ч. і за наш кошт", – наголосили в турфірмі.

Там також повідомили, що у Польщі перебуває їхній представник, а в офісі турфірми створено робочу групу з допомоги постраждалим туристам та зв'язку з родичами.

За інформацією турфірми, станом на вечір неділі, 19 серпня, вісьмох туристів вже повернули до України. "Всі туристи, що повертаються будуть забезпечені квитками та в разі необхідності готелем у Львові", – запевнили у турфірмі.

Компанія також висловила щирі співчуття рідним та близьким загиблих і постраждалих.

До слова, турфірма "Аккорд-тур" організовує лише самі тури – бронює готелі та екскурсії, однак власних автобусів немає, хоча й спеціалізується на автобусних турах. Компанія орендує автобуси у приватних підприємців. Відповідно, водії цих автобусів підпорядковані їхнім власникам, а не туристичній фірмі.

Нагадаємо, 17 серпня о 22:10 автобус із туристами зі Львова злетів з траси поблизу Лещави-Долішньої, що в гміні Бірча Перемишльського повіту в Підкарпатському воєводстві Польщі, та перекинувся кілька разів. Унаслідок аварії загинули троє громадян України – дві жінки у віці 30 та 31 року і один чоловік. 38 осіб перебувають у лікарнях із травмами різного стану тяжкості, у тому числі 10 дітей.

Пізніше з’ясувалось, що автобус із туристами мав їхати до Відня іншою дорогою, проте через черги на кордоні змінив свій маршрут. Спочатку автобус вирушив до пункту пропуску Краківець – Корчова, далі в Шегині – Медику, але через черги там у результаті поїхав до пункту пропуску Смільниця – Кросцєнко, а далі – до Перемишля.

ДИВИСЬ ЩЕ:

Водій загинув: на Львівщині перекинувся "Фольксваген"

Жінка загинула: у Львові 18-річний водій збив сім'ю з дитиною

Відеофакт: на Сихівському мосту Львова автомобіль збив огорожу і повис на задніх колесах

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах