Підписав декларацію з приватним лікарем: на які медпослуги має право пацієнт

Львівян, які підписали договір з лікарем приватної клініки, спонсоруватиме держава.

Львівян, які підписали договір з лікарем приватної клініки, спонсоруватиме держава.

Події
23 серпня 2018 12:09

Львівяни, які підписали договір з лікарем приватної клініки, будуть отримувати повний перелік безкоштовних послуг, як і решта пацієнтів державних лікарень. Уже 85 приватних клінік та лікарів-підприємців підписали договори з Національною службою здоров’я України. Хоча в липні їх було всього 12. Про це на своїй сторінці у Facebook написала виконуюча обов’язки міністра охорони здоров’я Уляна Супрун.

Вона розповіла, що пацієнти, які підпишуть декларації з лікарями приватних закладів, будуть отримувати повний перелік послуг первинної медичної допомоги, як і в комунальних закладах. Для них вартість послуг оплатить Національна служба здоров’я.

"Співпраця державного і приватного сектору – це красномовний приклад того, що ми спільними зусиллями долаємо минуле та совкові пережитки. Адже вперше додаємо новий елемент в стосунки медзакладів та пацієнтів – конкуренцію. Саме це стає поштовхом для поліпшення якості медичних послуг в усіх українських медзакладах, незалежно від форми власності. А головне – пацієнти мають змогу отримати якісну та безоплатну медичну допомогу якнайближче до свого дому", – повідомила Уляна Супрун.

Зокрема, вона оприлюднила повний перелік приватних клінік та лікарів-підприємців в Україні, які "декомунізують медицину". 

Нагадаємо, Міністерство охорони здоров'я опублікувало онлайн-мапу, на якій вказані всі комунальні та приватні медичні заклади України, що вже уклали договір з Національною службою здоров'я. У цих закладах пацієнти можуть підписувати декларації з лікарями та отримувати послуги за новою схемою.

Додамо, програма "Доступні ліки" стартувала торік у квітні. Згідно з нею, вартість ліків відшкодовують для пацієнтів із серцево-судинними захворюваннями, діабетом ІІ типу та бронхіальною астмою.

ДИВИСЬ ЩЕ:

Отримай відповідь: що буде з львів’янами, які не підпишуть декларації з лікарями

Медреформа в дії: у комунальній поліклініці Львова чоловік отримав чек за медогляд

Перевір в онлайн-додатку: як дізнатися чи є безкоштовні ліки в лікарнях Львова

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах