Читайте електронні: коли львівські школярі отримають нові підручники

У школах Львова нові підручники з'являться за місяць.

У школах Львова нові підручники з'являться за місяць.

Події
30 серпня 2018 17:43

В Україні відтермінували постачання нових підручників у школи приблизно на місяць. Про це VG Львів повідомили у прес-службі Міносвіти.

"Інститут модернізації змісту освіти, який наразі відповідає за експертизу підручників та їх закупівлю, буде реорганізований у зв’язку з порушенням термінів друку підручників. Через це терміни розвезення підручників у школи посуваються в середньому на місяць", – розповіла очільниця Міністерства освіти України Лілія Гриневич.

Від початку року друк підручників мав низку ризиків, оскільки зараз друкують у 2,5 рази більше підручників, ніж зазвичай – понад 18 мільйонів примірників для 1, 5 та 10 класів.

Читайте електронні: коли львівські школярі отримають нові підручники фото

Зокрема, електронні версії підручників для усіх класів до 1 вересня мають розмістити на сайті Міністерства освіти. За словами Лілії Гриневич, перший місяць навчання є адаптаційним для першокласників, тому впродовж вересня діти будуть навчатися за спеціальними навчальними матеріалами, які є у вільному доступі, як для вчителів, так і для батьків, повідомляє tvoemisto.tv.

До того ж, у Міністерстві освіти і науки закликають батьків не купувати для дітей підручники та зошити, оскільки у перший місяць навчання вони для першачків не знадобляться.

ДИВИСЬ ЩЕ:

Даремно протирав штани: рейтинг найгірших шкіл Львова

Тут навчаються вундеркінди: рейтинг найкращих шкіл Львова

"Нова українська школа": скільки грошей виділили на львівські навчальні заклади

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах