У жовтих плащах: львівські музиканти переводили дітей через дорогу

На пішохідних переходах Львова зявилися «чергові для діток».

На пішохідних переходах Львова зявилися «чергові для діток».

Події
06 вересня 2018 11:21

На пішохідних переходах Львова з'явилися "чергові для діток". З початком нового навчального року вони переводять дітей, які прямують до школи, через найнебезпечніші ділянки дороги. Вчора, 5 вересня волонтерами були львівські музиканти.

Така акція проходить у Львові вже вчетверте. Зупиняючи машини "льодяниками", активісти переводили діток у центрі міста, де вранці найбільш активний рух транспорту. Цього разу ними стали учасники українського гурту PIANO. Роботу організовують кампанія "Безпечне місто" спільно з "Львівавтодором".

"Це насправді дуже важлива ініціатива для міста, для громадськості і привернути увагу як дітей, так і водіїв", — розповів учасник гурту PIANO Олег Тимошик.

Координатор акції Микола Крупей розповів, що на цей час така ініціатива особливо важлива, оскільки розпочався навчальний рік і на вулицях з'явилося більше дітей, повідомляє ZAXID.NET.

"Наші люди чергують біля пішохідних переходів і переводять їх через дорогу. Відповідно, з 8:00 до 9:30, якраз коли найбільший пік, найбільше навантаження, водії поспішають на роботу, дітки поспішають до школи, створюється потенційно аварійна небезпечна ситуація. Ми не зупиняємо маршрутки і вантажні автомобілі", — додав він.

На сьогодні у Львові працює 25 "жовтих добродіїв". Позначені вони на спеціальній карті. Участь в акції може взяти кожен охочий. Для цього потрібно зателефонувати за номером (067) 360-06-92.

ДИВИСЬ ЩЕ:

Дивись мапу: у Львові облаштували освітлення майже 300 пішохідних переходів

Дізнайся: які вулиці у Львові відремонтують цього року

З трамвайною зупинкою і струмком: коли розпочнуть реконструкцію площі Двірцевої

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах