Дивись мапу: у Львові облаштували освітлення майже 300 пішохідних переходів

У Львові освітлили пішохідні переходи. Фото: ЛМР

У Львові освітлили пішохідні переходи. Фото: ЛМР

Події
13 липня 2018 10:37

У Львові завершуються роботи із освітлення пішохідних переходів. У місті вже освітлюються понад 277 пішохідних переходів, і тривають роботи з освітлення ще кількох.

"Освітлення пішохідних переходів є дуже важливою складовою безпеки руху. Пішохід, наближаючись до переходу, бачить світло автомобільних фар здалеку і помилково вважає, що водій бачить його так само добре. Але насправді, водій не побачить пішохода на зебрі доти, доки його не освітять фари і часом це може бути занадто пізно, щоби встигнути загальмувати та уникнути зіткнення. І саме тому дуже важливо освітлювати самі пішохідні переходи – це заздалегідь привертатиме увагу водіїв та дозволить раніше побачити, що на ньому відбувається", – зазначили в ГО "Львів – безпечне місто", яке займається безпекою дорожнього руху.

Львів – перше в Україні місто, яке використовує таку систему освітлення, яка допомагає не лише пішоходам, а й водіям, які вже за 100-200м бачать перехід. Додатково освітлюють і тротуари поблизу дороги. Всього у Львові вже 277 освітлених переходів. Першочергово освітлюють місця концентрації ДТП. До уваги беруть не лише інтенсивність руху автомобілів та пішоходів, але й швидкісний режим. До кінця року у місті планують освітлити ще близько десятка переходів.

"Роботи зараз завершуються на вулицях Городоцькій, Луганській, Зеленій, Шевченка, Хмельницького, Кульпарківській, Сахарова та Пасічній", — повідомив начальник відділу капітального ремонту управління інженерного господарства Львівської міськради Іван Матківський.

ДИВИСЬ ЩЕ:

Замість фонтану – став: вулиці Вітовського у Львові хочуть повернути первозданний вигляд

Дізнайся: які вулиці у Львові відремонтують цього року

З трамвайною зупинкою і струмком: коли розпочнуть реконструкцію площі Двірцевої

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах