Судіть мене: охоронець Димінського відновив розслідування проти себе

Охоронець львівського бізнесмена Петра Димінського Андрій Борщ через суд відновив розслідування проти себе.

Охоронець львівського бізнесмена Петра Димінського Андрій Борщ через суд відновив розслідування проти себе.

Події
12 вересня 2018 16:09

Слідчий суддя Печерського районного суду Києва Олег Білоцерківець задовольнив скаргу Андрія Борща, якого підозрювали у вчиненні смертельної ДТП у селі Ямельня на Львівщині, щодо відновлення розслідування проти нього. Раніше прокурор постановив закрити справу проти Андрія Борща через відсутність у його діях складу злочину.

Як повідомляє антикорупційний сайт "Наші гроші. Львів", Печерський районний суд Києва прийняв рішення про відновлення розслідування 29 серпня.

Нагадаємо, що 18 серпня автомобіль Петра Димінського потрапив у ДТП, в результаті якої загинула молода жінка. Інформація про те, що був за кермом сам бізнесмен довго не була підтверджена. Провину за аварію взяв на себе охоронець Димінського Андрій Борщ. Сам Петро Димінський 22 серпня виїхав закордон і не повертався в Україну. На початку грудня матір загиблої у ДТП з кортежем Димінського отримала компенсацію і відмовилась від претензій. 

12 грудня 2017 року слідчі підтвердили участь Петра Димінського у смертельній ДТП, а 16 грудня поліція подала документи в Інтерпол для його розшуку. Наприкінці лютого 2018 року Петра Димінського арештували заочно.

За відсутністю в діях Андрія Борща складу злочину прокурор закрив кримінальне провадження проти нього у грудні 2017 року. Цю постанову Андрій Борщ оскаржив у лютому 2018 року.

Тоді суддя мотивував своє рішення тим, що досудове розслідування проведено неповно та однобічно, а тому рішення про закриття провадження прийнято передчасно. Зокрема, з метою усунення суперечностей не провели одночасний допит свідка з Андрієм Борщем, "не надано правової оцінки" висновку психологічної експертизи на основі комп’ютерного поліграфу, що у Борща "виявляються виражені психофізіологічні реакції, які свідчать про те, що він під час ДТП перебував за кермом автомобіля Mercedes", не виконано ухвалу слідчого судді про призначення судової молекулярно-генетичної експертизи.

Наприкінці лютого прокуратура знову закрила провадження проти Андрія Борща, однак суд вдруге задовольнив його скаргу про відновлення розслідування. Суд прийняв таке рішення, оскільки, незважаючи на неодноразові вимоги, матеріали кримінального провадження в судовому засіданні так і не були представлені.

Зараз Андрія Борща, що раніше взяв на себе провину за смертельну ДТП, підозрюють у приховуванні злочину. 

ДИВИСЬ ЩЕ:

Водій загинув: на Львівщині перекинувся "Фольксваген"

Жінка загинула: у Львові 18-річний водій збив сім'ю з дитиною

В салоні була дитина: на Львівщині автомобіль упав з мосту і перекинувся

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах