Що це означає: мер Львова підписав меморандум про перехід на "зелену" енергетику

Новина - Події - Що це означає: мер Львова підписав меморандум про перехід на "зелену" енергетику

Новина - Події - Що це означає: мер Львова підписав меморандум про перехід на "зелену" енергетику

Події
13 вересня 2018 11:16

Сьогодні, 13 вересня, мер Львова Андрій Садовий підписав меморандум про поступовий перехід міста на відновлювальні джерела енергії. Відтак Львів став першим великим українським містом, яке долучилось до ініціативи. Про це VG Львів повідомили у прес-службі міської ради Львова.

Згідно з меморандумом, Львів зобов’язується розробити та затвердити енергетичний план міста, прийняти кліматичну стратегію та реалізувати її, залучити до процесу широку громадськість. Повний перехід міста на "зелену" енергетику має бути втілений до 2050 року.

Що це означає: мер Львова підписав меморандум про перехід на "зелену" енергетику фото

"Це означає і максимальну підтримку електротранспорту, і максимальні інвестиції в очисні споруди та новітні технології, які дадуть можливість використовувати не нафту чи газ, а енергію сонця і вітру. Це ціль, яку ставлять перед собою найуспішніші міста і країни світу. А ми хочемо бути там, де найкращі", – сказав мер Львова Андрій Садовий.

За словами представниці міжнародної організації "350.org" Світлани Романко, саме використання нафти і газу спричиняє надмірні викиди СО2 в атмосферу, у результаті підсилюючи парниковий ефект та кліматичні аномалії. Відтак, кожен підписаний меморандум – це перший важливий крок у розбудові спроможності міста працювати над переходом на чисту відновлювану енергію та позбавитися залежності від викопного палива.

Місто Львів стало четвертим містом України, яке долучилось до цієї ініціативи, після Житомира, Кам'янця-Подільського та Чорткова. До слова, один з найбільших американських штатів Каліфорнія планує повністю перейти на відновлювальні джерела енергії до 2045 року.

Нагадаємо, на даху львівської школи №68, що на вулиці Дозвільній, 3, збудують сонячну електростанцію.

ДИВИСЬ ЩЕ:

Окупиться за шість років: у львівській школі збудують сонячну електростанцію

Зелена енергетика: на Львівщині відкрили сонячну електростанцію

Заміна паливу: на Львівщині побудують ще дві електростанції

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах