"Якщо ти помреш – мама отримає тисячу гривень": у львівській школі виник скандал через щоденник

У львівській школі №55 виник скандал через щоденники

У львівській школі №55 виник скандал через щоденники

Події
13 вересня 2018 16:26

Мати першокласника львівської школи №55 Анастасія Винокурова обурилась через те, що батькам учнів запропонували придбати щоденники з фотографією школи та полісом страхування. Жінку обурило, що їй, навіть, не показали договір із страховою компанією. Про це вона написала на своїй сторінці у "Фейсбук".

Ось такий щоденник за 25 гривень купують батьки учнів львівської школи №55.

Ось такий щоденник за 25 гривень купують батьки учнів львівської школи №55.

"По-перше, мені взагалі не сподобалось, що в щоденнику моєї дитини буде написано, що в разі її смерті я отримаю тисячу гривень. Не хочу, щоб моя дитина щодня таке читала. По-друге, на фото школи також видно, як люди йдуть на червоне світло через дорогу. Чого доброго це навчить мою дитину?", - йдеться у дописі.

За словами директора школи №55 Ігоря Галушка, такими щоденниками учні школи користуються з 2010 року і їх макет ще тоді затвердили батьки.

"До нас звернулися батьки з тим, як би зробити так, щоб діти не носили кольорові щоденники, на яких часто політична реклама, мультики чи якісь оголені люди. З’явилась ідея зробити уніфікований щоденник. Ми знайшли людину, яка допомогла нам це зробити. Якщо подивитись, скільки зараз коштують щоденники, то це не менше 25 гривень. Тобто це мінімальна ціна і додатковим бонусом є страхування, вартість якого – 7 гривень і вона включена в ціну. А щодо фото і червоного світлофора, то я навіть на це не зважив. Але це також дитині можна правильно подати, наголосивши, що ті люди роблять неправильно, коли рухаються на червоне", – розповів Галушко, пише ZAXID.NET.

Начальниця управління освіти Львівської міської ради Зоряна Довганик наголосила, що батьки мають право відмовитись від купівлі щоденника. За її словами, подібні уніфіковані щоденники використовують ще близько десяти львівських шкіл.

"Також є інші школи, які пропонують свої щоденники учням. Але ніхто не може зобов’язати батьків купувати їх, тому що це їх вибір. Якщо батьки мають іншу точку зору, то вони просто не купують цього щоденника. Якщо ж вони вбачають в цьому корупцію, вони повинні звернутися до управління освіти і ми прийматимемо рішення", – заявила Довганик.

ДИВИСЬ ЩЕ:

Скандал у гуртожитку: у Львові вигнали на вулицю першокурсника

Погуляли у "культурній столиці": у центрі Львова знайшли непритомних дівчат

Дивись відео: у Львові пенсіонерка, яка напала на школярку, проклинала Україну

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах