Порівняй зі своєю: скільки заробляють львівські чиновники

Рейтинг: скільки заробляють держслужбовці Львова.

Рейтинг: скільки заробляють держслужбовці Львова.

Події
14 вересня 2018 15:29

У Львові оприлюднили доходи львівських чиновників. Інформацію про зарплати чиновників Львівської облдержадміністрації за травень 2018 року повідомила громадська організація "Громада та ініціатива".

Організація проаналізувала зарплати посадовців та зробила рейтинг найоплачуваніших. Зарплати держслужбовців Львівської обласної держадміністрації формувалися з двох джерел: державного бюджету та обласного бюджету.

Порівняй зі своєю: скільки заробляють львівські чиновники фото

"Якщо з державним бюджетом усе зрозуміло, то стосовно обласного слід сказати, що така практика виділення коштів за рахунок платників податків Львівської області була започаткована ще у 2016 році. Тоді опозиційні фракції облради не погоджувалися з таким станом речей, оскільки, на їхню думку, кошти обласного бюджету мали би йти на потрібніші речі, а не на премії чиновникам", – йдеться у повідомленні.

17 травня 2018 року на сесії обласної ради депутати затвердили "Програму підтримки органів виконавчої влади на 2018 рік", на яку було передбачено аж 18 мільйонів гривень, з яких 16,92 мільйонів – на премії.

22 травня 2018 року голова Львівської обласної адміністрації затвердив розподіл обласних коштів у розмірі 5,64 мільйонів гривень на апарат та структурні підрозділи.

Порівняй зі своєю: скільки заробляють львівські чиновники фото 1

Розподіл субвенції проводився за формульним методом з урахуванням фактично зайнятих посад станом на 02 травня 2018 року та оцінки роботи підрозділу за п’ятибальною системою.

Найвищі оцінки, а відповідно і найбільше коштів на структурний підрозділ, отримали: департамент АПК, департамент внутрішньої та інформаційної політики, департамент дорожнього господарства, департамент економічної політики, департамент з питань культури, департамент освіти і науки.

Середньомісячна заробітна плата одного працівника у Львівській області у травні становила 7 245 гривень, у той час як топові чиновники Львівської ОДА отримували близько 60-70 тисяч гривень.

Порівняй зі своєю: скільки заробляють львівські чиновники фото 2

Ця інформація не може претендувати на дуже велику об’єктивність, оскільки вибірка зроблена за один місяць, також усі суми заробітної плати подаються з нарахуваннями – тобто з ЄСВ і ПДФО.

Втім, навіть поверхневий аналіз дає підстави стверджувати, що фінансовий ресурс на заробітні плати у львівському "Білому домі" розподіляється вибірково.

Очевидно, що для Львівської ОДА є доцільність розробити спеціальне Положення про преміювання.

ДИВИСЬ ЩЕ:

Звідки гроші: статисти оприлюднили середній дохід львівської сім'ї

У кого більша: статисти розповіли про розміри зарплат у Львові

Порівняй зі своєю: хто у Львові отримує найбільшу зарплату

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах