Звідки гроші: статисти оприлюднили середній дохід львівської сім'ї

Статисти назвали середній дохід львівської сім'ї

Статисти назвали середній дохід львівської сім'ї

Події
21 вересня 2018 17:49

Статисти оприлюднили розмір та джерела доходів львів’ян. За даними вибіркового обстеження умов життя, середньомісячні загальні доходи пересічного домогосподарства Львівської області у 2017 році становили 9189 гривень. Про це VG Львів повідомили у Головному управлінні статистики Львівської області.

Основним джерелом ресурсів була зарплата, частка якої становила 59%. Вагомою складовою доходів є пенсії, стипендії та соціальні допомоги (включаючи пільги та субсидії), на які припало 18% сукупних ресурсів пересічного домогосподарства, доходи від особистого підсобного господарства та від самозаготівель становили 4%.

Середньомісячні сукупні витрати одного домогосподарства у 2017 році становили 8170 гривень. Найбільш вагома кількість витрат — на харчування (57%). На купівлю непродовольчих товарів та послуг припало 39% усіх витрат, з них на оплату житла, комунальних продуктів та послуг — 13%.

Щоб не відчувати себе бідними, 56% мешканців вважали, що їх грошовий дохід повинен становити від шести до дев’яти тисяч гривень на одну особу за місяць, 14% – від десяти до дванадцяти тисяч гривень та ще 14% — понад шістнадцять тисяч гривень.

ДИВИСЬ ЩЕ:

Не заздри: зарплата водіїв трамваїв і тролейбусів у Львові зросла до 10 тисяч

Порівняй: скільки отримують працівники на Львівщині та у Польщі

Де платять найбільше: на Львівщині ростуть зарплати

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах