Як уберегтися: 72 львів'ян захворіли на хворобу Лайма

Скільки львів'ян захворіли хворобою Лайма: статистика

Скільки львів'ян захворіли хворобою Лайма: статистика

Події
19 вересня 2018 09:39

У Львові та області діагностували хворобу Лайма у 225 мешканців. Серед хворих – 17 дітей. За 8 місяців 2018 року, зокрема у серпні, це інфенкційне захворювання виявили у 87 мешканців Львівщини, серед яких – дев’ятеро дітей віком до 17 років.

У Львові на хворобу лайма захворіли у серпні 72 містян. 28 з них кліщі покусали у Львові, інших – у різних районах Львівщини чи інших областях.

Цього року людей, у яких діагностували хворобу Лайма через укуси кліщів, значно більше, ніж торік. У 2017 році за аналогічний період це інфекційне захворювання виявили у 166 осіб, повідомляє ZAXID.NET.

"Кліщів, які переносять хворобу Лайма, є досить багато. Із 100 кліщів, які ми перевіряли в лабораторії у липні, кожен четвертий був інфікований. У серпні з 23 кліщів - сім були позитивні. Не дивлячись на те, що літо закінчилося, кліщі не зникли. Ми виявляємо їх і у вересні, але статистика за цей місяць буде пізніше. Торік останній випадок хвороби Лайма діагностували у листопаді", – розповіла завідувачка відділу особливо небезпечних інфекцій львівського обласного лабораторного центру Ірина Куліш.

Кліщі цьогоріч у Львові та області активізувалися дуже рано. Перші повідомлення про укуси кліщів почали надходити ще наприкінці березня. У вересні вони також є.

Хвороба Лайма – це інфекційне захворювання, яке може мати хронічний або гострий перебіг і уражати серце, суглоби, нервову систему і шкірні покриви. Відтак якщо помітили на тілі кліща чи червоні плями невідомого походження, обов’язково проконсультуйтеся з лікарем.

Ризик зараження на хворобу Лайма, як кажуть лікарі, залежить від тривалості присмоктування. Якщо кліщ був на тілі менше ніж добу, ймовірність інфікування доволі мала, проте після третьої доби наближається до 100%. Тривалість інкубаційного (прихованого) періоду під час хвороби Лайма становить від однієї до 60 діб, найчастіше – 14 діб.

Нагадаємо, цього тижня, 19-20 вересня, у парках Львова проведуть акарацидну обробку від кліщів.

ДИВИСЬ ЩЕ:

Не гуляй там: у яких львівських парках труїтимуть кліщів

Стережися кліщів: у Львові активізувалася хвороба Лайма

Оце так затопило: двоє львів'ян потрапили до лікарні з лептоспірозом

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах