Чим загрожують борги: у 71 будинку Львова відключили гарячу воду

У Львові 71 будинок залишився без гарячої води.

У Львові 71 будинок залишився без гарячої води.

Події
20 вересня 2018 16:40

У Львові 71 будинок залишився без гарячої води через заборгованість "Львівтеплоенерго". У деяких будівлях не буде також холодної води на верхніх поверхах, тому що знеструмлення спричиняє відключення насосів підкачки. Про це VG Львів повідомили у прес-службі міської ради Львова.

"Про припинення електропостачання у зв’язку із заборгованістю "Львівтеплоенерго" було повідомлено заздалегідь згідно з чинним законодавством України. "Львівобленерго" сьогодні припиняє електропостачання кількох об’єктів "Львівтеплоенерго" у зв’язку із заборгованістю", — йдеться у повідомленні "Львівобленерго".

За інформацією "Львівобленерго", котельні відімкнули через борги "Львівтеплоенерго" за електроенергію, які становлять 5,6 мільйонів гривень.

Електропостачання припинили до котелень за адресами: Таджицька, 4а; Чернігівська, 7; Китайська, 12; Червоної калини, 38; Миколайчука, 2а.

Як повідомив заступник міського голови з питань житлово-комунального господарства Сергій Бабак, комунальні підприємства міста не отримали відшкодування за пільги та субсидії, через що і не змогли вчасно розрахуватись з "Львівобленерго". Таким чином держава ставить під загрозу опалювальний сезон у Львові.

"Львівська міська рада вимушена тимчасово припинити ремонтні роботи на теплопостачальних підприємствах, щоб перекинути кошти на погашення боргу і не допустити незручностей для львів’ян", — додав Сергій Бабак.

За його словами, борг "Львівтеплоенерго" — 9,74 мільйонів гривень, борг держави — 9,75 мільйонів гривень; борг "Залізничнетеплоенерго" — 2,9 мільйонів гривень, а борг держави за пільги і субсидії — 3 мільйони гривень.

Також Сергій Бабак додав, що Львів змушений перекинути кошти, виділені на ремонтні роботи, щоб погасити заборгованість.

ДИВИСЬ ЩЕ:

Що сталося: Львів може залишитись без питної води

Відеофакт: у Львові затопило вулицю Стуса

Фото і відео: затопленими вулицями Львова "пливуть" автомобілі

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах