Народила в 12 – від брата. Минув рік: як живеться наймолодшій мамі України

Доньці наймолодшої мами України Тетяни Лучишин із Борислава виповнився рік.

Доньці наймолодшої мами України Тетяни Лучишин із Борислава виповнився рік.

Події
25 вересня 2018 13:48

Наймолодша мама України 13-річна Тетяна Лучишин із Борислава Львівської області, відсвяткувала перший день народження донечки Діанки і збирається до Польщі на заробітки. Рік доньці семикласниці виповнився 17 вересня.

Поки молода мама на уроках в школі, малу бавить бабуся – 32-річна Ганна Лучишин. 

"Поки Таня ходить в школу, а коли зроблять розклад для індивідуального навчання – буде займатися вдома. Вдень з дитиною сиджу я. Діана вже всюди повзає, увага потрібна. Починає говорити, – розповідала Ганна Лучишин,  пише politeka.net.

Нині наймолодша мама країни з однорічною донькою і братом-першокласником  (сама Таня боїться залишатися у хаті) орендують квартиру у сусідньому під’їзді, де є лише одна кімнатка та маленька кухня. До цього жили усі разом на 40 квадратних метрах – Таня з донькою, її мама зі своєю молодшою дочкою Вікою, якій зараз півтора року, чоловіком і ще чотирма синами – без зручностей і особистого простору.

Наймолодша мама України з донькою.

Наймолодша мама України з донькою.

Вечорами Таня вмикає опалення, щоб донька не застудилася. Тож за помешкання доводиться платити півтори тисячі на місця. Плити, холодильника немає, пральної машини теж – готує мама Ганна у себе вдома, тут же й перуть речі. 

Тато однорічної Діани, 15-річний Остап (двоюрідний брат Тані, племінник Ганни), у всьому намагається допомагати. Грошей, кажуть, просити не треба – сам приносить.

Нагадаємо, поліція відкрила кримінальне провадження. І таки з’ясувала, хто батько дитини, яку народила 12-річна школярка.

Проте Таня мріє про свою квартиру. Хоче вивчитися і їхати у Польщу на заробітки. За словами бабусі Ганни, житло, яке обіцяли в міськраді, так і не дали. Навіть, ремонт не допомогли зробити. Сім’я живе в аварійному будинку – дах тече, балки прогнили, в підвалі збирається вода, стіна руйнується.

Додамо, 5 вересня у Львівському обласному перинатальному центрі народилася рекордна кількість двійнят і малюк-богатир. А 10 вересня - "рекордний" малюк

ДИВИСЬ ЩЕ:

Все по-дорослому: скільки батьків серед львівських школярів

Цікава статистика: у якому віці чоловіки Львова готові "народити" дитину

Несподівана радість: на Львівщині стали батьками 50-річна жінка і 60-річний чоловік

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Підписуйтеся на нас в Іnstagram

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах