Маска чи респіратор: Супрун розповіла, як вберегтися від інфекційних хвороб

Що радить Супрун: маска чи респіратор.

Що радить Супрун: маска чи респіратор.

Події
04 жовтня 2018 12:24

Хірургічна маска не захищає від зараження хворобами. Вона може вберегти медика від великих крапель та бризок біологічних рідин пацієнта, але не гарантує захист від інфекційних хвороб дихальних шляхів. Про це на сорінці у Facebook повідомила виконуюча обов’язки  міністра охорони здоров’я Уляна Супрун.

"Хірургічні маски не призначені для захисту від потрапляння збудників в дихальні шлях, тобто вона не захищає від хвороб тих, хто власне її вдягає. Ці маски необхідно одягати пацієнтам з метою меншого поширення інфекцій в закритих приміщеннях, або тим, хто здійснює оперативні втручання", – йдеться у повідомленні.

Натомість, очільниця МОЗ зазначила, що до засобів індивідуального захисту відносяться респіратори. На відміну від масок, через респіратор здійснюється фільтрація дрібних часточок (що можуть залишатись в повітрі протягом тривалого періоду часу).

Маска чи респіратор: Супрун розповіла, як вберегтися від інфекційних хвороб фото

"Дизайн респіраторів передбачає щільне прилягання до обличчя (чого ми не спостерігаємо при використанні масок, й зокрема це сприяє потоку повітря через краї). Ступінь функціональної здатності респіратору фільтрувати повітря можна визначити за спеціальним маркуванням на ньому (чого не має на масках)", – пояснила Уляна Супрун.  

Вона рекомендує медичним працівникам використовувати респіратори. Відповідно до Закону України "Про охорону праці" роботодавець – головний лікар, або департамент охорони здоров’я – має забезпечити своїх працівників необхідним оснащенням.

ДИВИСЬ ЩЕ:

Як підписатися львів'янам: МОЗ запустило e-mail розсилку про здоровий спосіб життя

Львів'янам на замітку: Супрун розповіла чи корисно спати вдень

Смакуй львівські льоди: Супрун дозволила їсти морозиво, коли болить горло

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Підписуйтеся на нас в Іnstagram

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах