Приходь подивитися: на будівлі львівського університету відбудеться відеомапінг

У Львові до 100-річчя ЗУНР відбудеться відеоманпінг

У Львові до 100-річчя ЗУНР відбудеться відеоманпінг

Події
08 жовтня 2018 12:29

У Львові, до 100-річчя ЗУНР, 18 жовтня о 21:00 на площі перед Львівським національним університетом ім. Івана Франка відбудеться медійно-драматичне дійство "Момент і Чин, або Великі Роковини". Про це VG Львів повідомили у прес-службі міської ради Львова.

"Це буде мапінг, але з використанням складніших елементів. Буде залучений симфонічний оркестр", – розповів заступник міського голови Львова з питань розвитку Андрій Москаленко.

Акція стане початком циклу заходів із вшанування сотої річниці утворення ЗУНР.

Львівський національний університет ім. Івана Франка мав безпосередній стосунок до Листопадового повстання і до творення української державності. Відтак, місце проведення дійства вибрали не випадково.

"Випускниками Франкового університету були президент Західноукраїнської Народної Республіки Євген Петрушевич, голова першого уряду ЗУНР Кость Левицький, а також Сидір Голубович, Лонгин Цегельський. Майже чверть депутатів Української Національної Ради й Тимчасового уряду також закінчували цей університет. Багато тогочасних студентів воювали у лавах Української Галицької Армії. Після Листопадового зриву на будівлі Галицького сейму (нинішнього головного корпусу ЛНУ ім. Івана Франка), уздовж фронтону якого проходила лінія фронту, також був піднятий український прапор", – зазначив кандидат історичних наук, доцент ЛНУ ім. Івана Франка Олег Павлишин.

Медійно-драматичне дійство "Момент і Чин, або Великі Роковини" буде відбуватися під музичний супровід Ukrainian Festival Orchestra. Текст начитує письменник Юрій Андрухович. А над проектом працювала спеціальна група на чолі з митцями театру Курбаса.

ДИВИСЬ ЩЕ:

Дивись, якщо пропустив: у Львові показали відеомапінг до Дня Незалежності

Зроби селфі: львівські вулиці патрулюватимуть вояки Української галицької армії

Прикрась свій Інстаграм: Львовом їздитимуть танки

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Підписуйтеся на нас в Іnstagram

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах