Як вберегтися: понад 2,5 тисячі львів'ян уже захворіли на ГРВІ

У Львові та області на ГРВІ та грип захворіло понад 7 тисяч людей

У Львові та області на ГРВІ та грип захворіло понад 7 тисяч людей

Події
09 жовтня 2018 13:42

У Львові та області за перший тиждень жовтня на ГРВІ та грип захворіло 7 464 людини, з них 4 318 дітей різного віку. 87 хворих госпіталізували до лікарень. У Львові за цей період захворіло 2 413 осіб, з яких 1 271 дитина.

Однак, реально хворих значно більше, бо офіційна статистика фіксує лише тих, хто звернувся у поліклініки чи до сімейних лікарів по медичну допомогу. Значна частина хворих (серед яких є і діти) до лікарів не звертаються, а лікуються самотужки або хворі ходять на роботу. Уранці і ввечері у маршрутках можна зауважити, що кашляють, мають нежить майже всі пасажири, повідомила лікар-епідеміолог львівського обласного лабораторного центру Любомира Бойко ZAXID.NET.

"На Львівщині грип ще не зафіксовано, але багато людей потрапляє до лікарень з ускладненнями, які спровокували різного роду віруси", — повідомила головний епідеміолог області Наталія Тімко.

До Львівської обласної інфекційної лікарні за перший тиждень жовтня потрапило 17 осіб – 9 дітей віком 4-14 років і 8 дорослих.

За інформацією МОЗ згідно з прогнозом Всесвітньої організації охорони здоров’я, у новому сезоні в Україні ймовірно циркулюватимуть три штами грипу. Відтак, серед них:

  • вірус, подібний A/Michigan/45/2015(H1N1)pdm09;
  • вірус, подібний A/Singapore/ INFIMH-16-0019/2016(H3N2);
  • вірус, подібний B/Colorado/06/2017.

Саме до цих небезпечних штамів імунітет сформувати допоможуть вакцини.

Зокрема, у Мінздоров’я повідомляють, що вакцинація є найнадійнішим методом профілактики грипу та попередження важких ускладнень хвороби. Одне щеплення захищає упродовж усього сезону грипу від найбільш розповсюджених і небезпечних штамів. Тому протягом найближчих тижнів в аптеки доставлять усі 350 тисяч доз вакцин проти грипу. Тож українці зможуть придбати вакцину в аптеці за власний кошт і зробити щеплення у закладі охорони здоров’я.

У аптеках Львова, приватних кабінетах щеплень вже є французька вакцина Ваксігрип і корейська – Джі Сі Флю. Вартість вакцин – 200-300 гривень.

Вакцинуватися від грипу чи ні – кожен вирішує сам. Але лікарі наголошують, що вакцинація не тільки захищає від грипу і його ускладнень, а й суттєво економить сімейний бюджет. За попередніми оцінками, витрати на лікування грипу чи ГРВІ коливаються від 400 до 2700 гривень, залежно від важкості захворювання, а вартість однієї дози вакцини, що захищає від грипу упродовж усього сезону, становить 200-300 гривень.

ДИВИСЬ ЩЕ:

Маска чи респіратор: Супрун розповіла, як вберегтися від інфекційних хвороб

Сингапур, Мічиган і Колорадо: на Львів насуваються нові штами грипу

Не хворій: МОЗ оновило календар профілактичних щеплень

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Підписуйтеся на нас в Іnstagram

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах