Пішли на "канікули": у селі під Львовом 28 школярів захворіли на кір

На Львівщині зафіксували шість спалахів кору

На Львівщині зафіксували шість спалахів кору

Події
16 жовтня 2018 17:41

Минулого тижня у Львові та області зафіксували шість спалахів кору серед школярів та дошкільнят, які ходять у дитсадочки. Всього захворіло 40 дітей, 35 з яких не мали щеплень від цього захворювання. Найбільше дітей захворіло у селі Лапаївка Пустомитівського району.

"Наприкінці минулого тижня у селі Лапаївка було 16 хворих школярів, четверо з яких було госпіталізовано. Станом на вівторок, 16 жовтня, вже є 28 хворих, 18 з яких не мали щеплення від кору", – повідомила ZAXID.NET лікар-епідеміолог львівського обласного лабораторного центру Любомира Бойко.

Зокрема, два спалахи кору зафіксували і в Дрогобицькому районі – серед школярів сла Грушів (п’ять хворих) і дітей, що ходять в садок у Бориславі (чотири). Усі вони не мали щеплень.

У Львівській ЗСШ №43, захворіло дев’ять учнів, шестеро з них, за словами Любомири Бойко, не були вакциновані від цієї хвороби.

До того ж, спалах кору зафіксовано і у школі №4 міста Новояворівськ. Там захворіло троє дітей (двоє нещеплені). Двох учнів госпіталізували.

Дев’ятеро дітей захворіло у Турківському навчально-виховному комплексі. Ніхто з хворих не мав щеплення від кору.

Загалом минулого тижня на Львівщині зареєстровано 82 хворих на кір: 71 дитина і 11 дорослих. А з початку року, за даними лабораторного центру, на Львівщині на кір захворіло 6 532 мешканців області: 4532 дітей і 2000 дорослих.

Минулого тижня зробили щеплення від кору 1089 осіб, серед яких 18 дорослих.

Додамо, кір – небезпечне і дуже заразне вірусне захворювання, ліків від якого не існує, а ускладнення цієї хвороби можуть призвести до смертельних наслідків. Діти і дорослі, які не отримали профілактичне щеплення, є у зоні ризику. Захистити від хвороби може тільки вакцинація. Вакцина, за словами головного епідеміолога Львівщини Наталії Тімко, на Львівщині є - хороша, європейська і в достатній кількості.

ДИВИСЬ ЩЕ:

Смерть від кору: стало відомо, що погіршувало стан дитини

Нова жертва кору: у Львові померла трирічна дитина

Понад 200 захворілих: на Яворівському полігоні — масштабний спалах кору

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Підписуйтеся на нас в Іnstagram

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах