"Бієнале жлобства": як львів’яни відреагували на "відкритий чек" у ресторанах

19 жовтня відвідувачі львівських ресторанів могли платити за замовлення скільки вважали за потрібне.

19 жовтня відвідувачі львівських ресторанів могли платити за замовлення скільки вважали за потрібне.

Події
20 жовтня 2018 14:13

У п’ятницю, 19 жовтня, відвідувачі львівських ресторанів могли платити за своє замовлення стільки, скільки вважали за потрібне. Клієнти 25 ресторанів і кав’ярень Львова, які приєдналися до акції у рамках "Бієнале довіри", зробивши замовлення і закінчивши з трапезою, отримували від офіціантів "відкритий чек". Акція поширювалася на всі страви і напої закладів, окрім алкоголю. В Україні такий захід провели вперше. Схожі акції раніше відбувались у Нью-Йорку та Берліні.

Проте, у Львові багато закладів були змушені припинити акцію вже через кілька годин. Про це роповів львівський радіоведучий Андрій Чемес.

"Відвідувачі не те, що не платили достатньо а й відверто хамили і насміхалися з офіціантів та власників. Типу "Ви ж лохи, самі придумали, тепер годуйте нас нахаляву". Деякі "порядні" просто тікали. Дехто за чек у 1 тис. грн залишав 200 грн, дехто 30 грн. Звісно, були випадки коли все проходило на рівні "довіри" але все ж величезними "мінусами" по касах ресторатори завершують останні години акції. Як на мене, експеримент - геніальний і нагадує фільми коли раптом хтось отримує владу і починає хамити і вести себе відверто по-свинськи, - написав Чемес.

У соцмережах львів'яни також активно ділилися своїми враженнями від "Бієнале довіри".

"...Ну, чого очікували на виході? Що львівяни масово повалять в ресторани і будуть їм залишати жирні чайові поверх божевільних рахунків? Ну, прийшли і помстилися за львівські ціни в кабаках. Карочє, яке їхало, таке здибало...", - написала Світлана Хитрова.

"Стейк за 300 грн?! Коли сама краща свинина – максимум 150 грн за кілограм. Якось мені трохи незрозуміло, де довіра до ціни", - написала Богдана Стахнів. 

"Халява - національний спорт", - зазначив Борис Бартенев.

"Цікаво, на що надіялись організатори цієї акції, ресторани думали, що їм в два рази більше будуть платити, ніж написано в чеку? Україна - це Європа тільки з українською зарплатнею, тому нічого немає дивного", - зауважив Олексій Гірба.

ДИВИСЬ ЩЕ:

Макове молоко, бензинівка і "Оргазм": ТОП-5 дивних напоїв у пабах і ресторанах Львова

Тримай каву міцніше: центром Львова хочуть запустити трамваї-ресторани

Смачно, аж нудить: ТОП закладів Львова, де масово труїлися відвідувачі

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Підписуйтеся на нас в Іnstagram

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах