Один за всіх: у школі на Львівщині навчається єдиний учень

У школі на Львівщині навчається один-єдиний учень.

У школі на Львівщині навчається один-єдиний учень.

Події
22 жовтня 2018 18:07

У селі Батьків, що на Бродівщині  Львівськоїї області, навчається один-єдиний школяр. 

Назар Піган любить вчитися. Найкраще йому дається математика. Проте однаково готується до усіх предметів, бо знає, що запитають. "Мені подобається ходити до школи. Самому тут не сумно", – каже школяр, пише zaxid.net.

Хлопчик – на індивідуальній формі навчання. На одинадцять предметів щотижня йому відводять лише п’ять годин. Тоді як однолітки Назарка тільки на уроки української мови витрачають по 7 годин.

"15 хвилин виділяється на основні предмети: читання, математика, письмо і додаткові, наприклад, основи здоров'я, на ці, можна сказати, другорядні предмети, то вони вже призначаються на 10 хвилин. Єдина англійська мова, на неї виділяємо півгодини", – розповіла вчителька початкових класів Наталя Дубодєл.

Наталя Богданівна, хоч ще у декреті, але таки погодилась навчати Назара. Бо сама живе неподалік. А раніше на уроки до хлопця по черзі приїздили вчителі з сусіднього села. Але довго не витримали.

"Всі відмовилися читати уроки, тим більше що і мені було дуже складно, бо треба посилати туди вчительку, а тут заміняти її треба на уроках", – пояснив директор Звиженської загальноосвітньої школи Володимир Нітефор.

Торік навчальний рік у сільській школі в Батькові закінчили 11 учнів. Двоє з них перейшли до дев’ятирічки у Звижені. Дев’ятеро мали продовжити навчання у Батькові. Однак, як розповідає мати другокласника, директор опорної школи вмовив інших батьків перевести дітей. Мовляв, у Звижені й умови для навчання кращі, і школярик їх возитиме. Леся Піган відмовилась. Своє рішення вона пояснює слабким здоров’ям дитини.

Утримувати школу заради одного учня – дорого. Щороку на це йде 238 тисяч гривень.

ДИВИСЬ ЩЕ:

Роздягнули другокласницю і наказали вчинити суїцид: з'явилися нові подробиці резонансної справи у Львові

Все по-дорослому: скільки батьків серед львівських школярів

Розбив планшет: на Львівщині повісився 12-річний школяр

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Підписуйтеся на нас в Іnstagram

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах