Львів'янам на замітку: "Доступні ліки" видаватимуть за новими правилами

«Доступні ліки» видаватимуть за новими правилами: перелік.

«Доступні ліки» видаватимуть за новими правилами: перелік.

Події
30 жовтня 2018 16:16

Програма "Доступні ліки" зазнала деяких змін та нововведень. У квітні 2019 року українці зможуть брати необхідні ліки в будь-якій аптеці країни без прив’язки до території. Національна служба здоров’я сплатить кожній аптеці вартість препаратів.

До того ж, отримати препарати від трьох категорій захворювань (серцево-судинні, діабет ІІ типу, бронхіальна астма) можна буде за електронним рецептом. Він увійде в обіг в рамках медреформи разом з електронними медичними картками, електронними направленнями до вузьких спеціалістів і електронними лікарняними, пише Львівська газета.

Станом на сьогодні, отримати медикаменти за програмою "Доступні ліки" безкоштовно або з частковою оплатою можна, звернувшись з паперовим рецептом в аптеку, яка бере участь в програмі. І тільки в межах свого регіону, міста або району. "Доступні ліки" зараз видають у 8003 аптеках по всій Україні.

"За півтора року програми вже понад 6,5 мільйонів пацієнтів отримали якісні ліки безкоштовно або з незначною доплатою. Ми відшкодували вартість понад 28 мільйонів рецептів на суму 1 мільярд 300 тисяч гривень", – розповіла виконуюча обов’язки Міністра охорони здоров’я Уляна Супрун.

До програми "Доступні ліки" зараз входить 261 препарат для українців з серцево-судинними захворюваннями, діабетом ІІ типу та бронхіальною астмою, з них 59 – повністю безкоштовно. 202 препарати українці можуть отримати в аптеці з незначною доплатою. Доплата становить близько 30% від вартості препарату.

Ознайомитися з повним переліком препаратів, а також дізнатися, чи повністю вони безкоштовні, можна на сайті. Там же можна дізнатися і адреси аптек, які працюють за держпрограмою.

ДИВИСЬ ЩЕ:

Пишайся: двоє львівських лікарів перемогли у конкурсі Мінздоров'я

Маска чи респіратор: Супрун розповіла, як вберегтися від інфекційних хвороб

Перелік від Мінздоров'я: які медичні послуги стануть безкоштовними для львів'ян

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Підписуйтеся на нас в Іnstagram

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах