Без шансів: у Львові померла хвора на сказ жінка

У Львові померла хвора на сказ жінка.

У Львові померла хвора на сказ жінка.

Події
02 листопада 2018 11:42

Сьогодні, 2 листопада, у Львові померла жінка, у якої діагностували сказ. 68-річна пацієнтка тиждень провела в реанімації, але шансів вижити у неї не було – сказ не лікується, повідомила ZAXID.NET завідувачка відділення особливо небезпечних інфекцій львівського обласного лабораторного центру Ірина Куліш.

Жінку з села Милятин Городоцького району госпіталізували до інфекційної лікарні 26 жовтня. Три місяці тому її вкусило цуценя віком приблизно два місяці. Цуценя жінці дав сусід. У сусіда живе собака-мати, інші цуценята і вони здорові, бо сусід вакцинував собак. А жінка щеплення своєму цуценяті не робила.

"Двір, в якому живе жінка, не має огорожі, неподалік ліс. Односельці бачили, як на подвір’я не один раз забігали лисиці, тож у цуценяти був контакт зі скаженою лисицею. Цуценя через два тижні після того, як вкусило господиню за палець, здохло. Та жінка не віддала тіло цуценяти ветеринарам, аби встановити причину, а просто закопала. І сама, на жаль, по медичну допомогу після укусу не зверталася", - розповіла  Ірина Куліш.

Додамо, що останній випадок сказу серед людей на Львівщині був зафіксвоаний у 2009 році. Тоді захворів мешканець Борислава.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах