На все свій контейнер: у Львові з'явиться станція для органічних відходів

У Львові з'явиться станція для органічних відходів

У Львові з'явиться станція для органічних відходів

Події
12 листопада 2018 15:30

У Львові запрацює станція компостування органічних відходів. Поруч із звичайними контейнерами для збору сміття з’являться спеціальні для органіки. Про це VG Львів повідомили у прес-службі міської ради Львова.

Ідею відкриття станції компостування запропонували львівські громадські організації та еко-активісти. Відтак, вже наступного року поруч із звичайними контейнерами для збору сміття у Львові з’являться ще й спеціальні для органіки.

"Такі станції компостування — це найефективніший спосіб переробки органічних відходів. Тому важливо, аби у місті була якісно налагоджена система роздільного збору сміття, щоб на цю станцію потрапляла більш-менш чиста органіка, якої достатньо у Львові для роботи такої станції компостування", — розповів директор "Зелене місто" Вадим Ноздря.

На все свій контейнер: у Львові з'явиться станція для органічних відходів фото

Наразі в мерії визначають кількість контейнерів та локації для збору органічних відходів у Львові. Всі контейнери будуть герметичними, а для забору таких відходів місто забезпечить спеціальну машину та регулярне миття контейнерів.

"Процес компостування є абсолютно екологічним, він повністю контролюється. Якісний компост можна буде використовувати для озеленення та підживлення паркових рослин. Це буде продукт, який може застосовуватися в фермерських господарствах, для підживлення городів. Такий фасований компост продають у садових центрах", — додав Вадим Ноздря.

Запрацює станція компостування у Львові вже у першій половині наступного року. Вона зможе забезпечити переробку 30?000 тонн органічних відходів на рік.

ДИВИСЬ ЩЕ:

Привозь меблі та техніку: у Львові з'явиться новий пункт для будвідходів

Графік стоянок еко-буса: де у Львові здати батарейки і лампи у листопаді

Візуалізація: у Львові з'являться підземні контейнери для сміття

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Підписуйтеся на нас в Іnstagram

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах