Заручники євроблях: три автобуси з дітьми застрягли на кордоні через протести

Новина - Події - Заручники євроблях: три автобуси з дітьми застрягли на кордоні через протести

Новина - Події - Заручники євроблях: три автобуси з дітьми застрягли на кордоні через протести

Події
26 листопада 2018 09:15

Три автобуси з дітьми не змогли перетнути кордон через протести євробляхарів, які розпочалися на українсько-польському кордоні у неділю, 25 листопада. 

Близько 70 дітей віком від 7 до 15 років поверталися до України з фестивалю бальних танців у Кракові. Вони вихованці львівського клубу "Талісман" та клубу "Лілія" з Одеси. Серед пасажирів автобусів також було декілька вагітних жінок. Як розповів супроводжуючий дитячої групи Володимир Козак, два автобуси ще за 10 кілометрів від кордону зупинила польська поліція, оскільки перед пунктом пропуску утворилася велика черга з автомобілів. Ще один автобус застряг на території пункту пропуску Краковець-Корчова.

"Дітям холодно. Ми гріємо автобуси, але у кількох дітей піднімається температура. Я зв'язувався з нашими прикодонниками, але поки результату нема. Просимо про розголос", - повідомив zaxid.net Володимир Козак.

Пасажирка одного з автобусів, які зупинили на під'їзді до кордону, Соломія Телішевська повідомила, що дітям бракує їжі і води. У її автобусі перебуває 19 дітей та дві вагітні жінки, а у сусідньому 27 дітей.

Нагадаємо, що власники автомобілів на єврономерах у неділю, 25 листопада, повністю або ж частково заблокували рух на всіх 6 пунктах пропуску українсько-польського кордону на території Львівській області. Блокування також відбуваються у Волинській, Закарпатській та Чернівецькій областях. У такий спосіб учасники акцій протестують проти нових правил розмитнення автомобілів на єврономерах.

ДИВИСЬ ЩЕ:

Куди завезе: з 12 листопада автобус №47А змінює маршрут

Не їдь туди: на Левандівці на місяць перекрили вулицю

Схема руху: у Львові перекриють вулицю Костюшка

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Підписуйтеся на нас в Іnstagram

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах