Бережись: на Львівщині — нові випадки захворювання на кір

На Львівщині зареєстровано нові випадки захворювання на кір

На Львівщині зареєстровано нові випадки захворювання на кір

Події
27 листопада 2018 16:08

У Львові та області за тиждень зареєстровано 527 випадків захворювання на кір. Серед хворих 386 дітей віком до 17 років, що становить 73,2%, серед  дорослих — 141 випадок захворювання (26,7 %). Про це  VG Львів повідомили у прес-службі Львівського обласного лабораторного центру МОЗ.

Відтак, порівняно з попередніми підрахунками, кількість хворих збільшилась на 27 людей. Найчастіше хворіють діти віком  5 – 9 років, з яких 78,7 % не мають щеплень проти кору. Понад 352 осіб госпіталізовано з діагнозом  кір в інфекційні стаціонари області, у тому числі 239 дітей.

За останній тиждень зареєстровано 14 спалахів в організованих колективах: загальноосвітні школи — 12, ДНЗ — 1, ліцей — 1 (Львів, Яворівський, Миколаївський, Пустомитівський, Золочівский, Дрогобицький, Перемишлянський, Самбірський, Городоцький райони). З початку 2018 року на кір захворіли за первинними діагнозами 8 835 осіб, з них 6 312 дітей та 2 523 дорослих. 

Захворіло 62 дітей, з них  31 госпіталізовано. Серед них не щеплених – 46 дітей. 

Однак, протягом  тижня щеплення проти кору отримали 1 720 осіб, з яких 128 дорослих.

Кір – це дуже небезпечне і заразне захворювання, ліків від кору не існує, а ускладнення цієї хвороби можуть призвести до смертельних наслідків. Єдиний спосіб запобігти ускладненням і смерті від кору -  тільки вакцинація. Діти і дорослі, які не отримали профілактичні щеплення, знаходяться у зоні ризику.

У Львівському обласному лабораторному центрі нагадують, якщо дитині скоро виповнюється 1 рік або 6 років, їй необхідно зробити щеплення за календарем щеплень. Якщо дитина пропустила першу чи другу дозу вакцини КПК за графіком, слід звернутися до медичного закладу для найшвидшого отримання безоплатного щеплення.  Також у Міністерстві охорони здоров’я затвердили наказ про проведення безоплатної імунізації дорослих, які належать до груп ризику. Таке рішення прийнято у зв’язку зі зростанням захворюваності на кір серед дорослих. 

Додамо, для проведення імунізації цих груп дорослих вакцини є в наявності. Для щеплень КПК в Україну наразі постачається вакцина "Пріорикс" виробництва "Глаксо Сміт Кляйн", вона якісна, ефективна і безпечна, надається державою безоплатно.

ДИВИСЬ ЩЕ:

Смерть від кору: стало відомо, що погіршувало стан дитини

Нова жертва кору: у Львові померла трирічна дитина

Понад 200 захворілих: на Яворівському полігоні — масштабний спалах кору

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Підписуйтеся на нас в Іnstagram

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах