Протестуватиме рік: пацієнт психлікарні подав заявку на щоденні акції у Львові

Новина - Події - Протестуватиме рік: пацієнт психлікарні подав заявку на щоденні акції у Львові

Новина - Події - Протестуватиме рік: пацієнт психлікарні подав заявку на щоденні акції у Львові

Події
28 листопада 2018 10:20

42-річний львів'янин Григорій Гелей подав заявку до Львівської міськради на проведення щоденних особистих акцій протесту в місті впродовж наступних 12 місяців. 

Щодня з 08:00 до 20:00 до 16 листопада 2019 року чоловік планує пікетувати Львівську міськраду, Львівську облраду, облдержадміністрацію, обласну прокуратуру, поліцію та СБУ, а також окремо Франківський відділ поліції та палату адвокатів Личаківського та Франківського районів. У заявці Григорія Гелея вказано, що метою його акцій є "протест, захист проти медично-поліцейсько-прокурорсько-суддівської мафії та боротьба з фашизмом та антисемітизмом".

Для безперешкодного проведення акцій протесту така заявка обов’язкова, однак міськрада не має права дозволяти чи забороняти їх, але має поінформувати поліцію, що зобов’язана забезпечити порядок під час проведення таких акцій.

У коментарі zaxid.net 42-річний чоловік пояснив, що має намір протестувати через те, що його насильно запроторили до психіатричної лікарні.

"Мафія за неіснуючими відомостями запроторила мене до психіатричної лікарні. Тепер я не можу знайти собі нормальну роботу, а лікарі вимагають хабарів за заключення, що в мене нема психічних проблем. Ніякі державні органи на моє звернення не реагують, тому я доведений до відчаю. Я планую вчинити акт самоспалення біля одного з цих органів", – сказав Григорій Гелей.

Заявка Григорія Гелея.

Заявка Григорія Гелея.

Додамо, що психоневрологічну експертизу щодо Григорія Гелея проводили ще у першому півріччі 2017 року без його згоди і лікарі підтвердили у нього психічні розлади. Дозвіл на експертизу у січні 2017 року своєю ухвалою надав тодішній суддя Франківського районного суду Василь Масендич.

Після цього Григорій Гелей неодноразово звертався до Франківського районного суду Львова з позовом до Львіської обласної клінічної психіатричної лікарні про визнання дій лікарів-психіатрів неправомірними. Франківський суд скерував цю справу до Адміністративного окружного суду Львова, а той залишив її без руху.

ДИВИСЬ ЩЕ:

Народила в 12 – від брата. Минув рік: як живеться наймолодшій мамі України

Хотіли замести сліди: у Львові старшокласники роздягнули другокласницю і наказали стрибати з даху

"Щоб на твій номер "швидка" не приїхала": лікарі прокляли львів’янина, який викликав їх до безпритульного

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Підписуйтеся на нас в Іnstagram

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах