Передай бабусі: коли, у кого і на скільки зростуть пенсії

Пенсіонерам почнуть виплачувати перераховані пенсії.

Пенсіонерам почнуть виплачувати перераховані пенсії.

Події
28 листопада 2018 13:13

З 4 грудня 2018 року пенсіонерам почнуть виплачувати перераховані пенсії. З 1 грудня зріс прожитковий мінімум, тому провели перерахунок пенсійних виплат. Раніше для непрацюючих громадян він становив 1435 гривень, а тепер — 1497 гривень.

За словами заступниці начальника головного управління Пенсійного фонду України у Львівській області Руслани Іванкової, на Львівщині проживає 682 тисячі пенсіонерів, а 620 тисячам уже провели перерахунок пенсій.

З 1 грудня мінімальна пенсія становитиме 1497 гривень, повідомляє ZAXID.NET.

За попередніми даними, станом на 1 листопада 2018 року на Львівщині проживало понад 80 тисяч пенсіонерів, які отримують пенсію в розмірі 1452 гривень (за наявності у чоловіків 35, а у жінок 30 років страхового стажу) і понад 40 тисяч пенсіонерів, які отримують пенсію в розмірі 1435 гривень (за відсутності у чоловіків 35, а у жінок 30 років страхового стажу). З 1 грудня їхні пенсійні виплати зростуть до 1497 гривень.

Тим, хто отримує максимальний розмір пенсії, також зробили перерахунок пенсії. На Львівщині таких пенсіонерів налічується 395. Вони отримують 14350 гривень, а з грудня вони будуть мати 14970 гривень.

"Окрім мінімальних та максимальних розмірів пенсій з 1 грудня 2018 року також перераховані надбавки, підвищення та інші виплати, які встановлюються до пенсій, розмір яких розраховується, виходячи із прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність. Тож суми, на які зросли пенсійні виплати, у кожного будуть різні", — розповіла Руслана Іванкова.

Уже у грудні дещо більші пенсії отримають ті, хто має понаднормативний стаж, громадяни, які отримують пенсії у зв'язку з втратою годувальника, ветерани війни, орденоносці, почесні донори, інваліди війни, учасники війни тощо.

Як повідомив міністр соціальної політики Андрій Рева, наступного перерахунку пенсій слід очікувати у березні 2019 року. Тоді буде проведено осучаснення пенсій за формулою — сумою 50% зростання рівня інфляції та 50% зростання середніх зарплат за 2018 рік.

"Якщо інфляція цього року буде 12%, як прогнозується, то до розрахунку береться 6%. Фонд оплати праці зріс за вісім місяців на 25%, тобто до розрахунку береться 12,5%. У сумі це 18,5%. Це означає, що зростання пенсій відбудеться до 20% від тих розмірів пенсій, які є сьогодні", — пояснив Андрій Рева.

ДИВИСЬ ЩЕ: 

Втішай бабцю: коли львівські пенсіонери отримають пенсії

Втішай бабусю: на скільки зросли пенсійні виплати у Львові

Коли і на скільки: львів'янам піднімуть пенсії

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Підписуйтеся на нас в Іnstagram

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах