Будь здоровий: за тиждень кількість хворих на грип зросла до 10 тисяч

За минулий тиждень на Львівщині зафіксовано понад 10 тисяч хворих на грип.

За минулий тиждень на Львівщині зафіксовано понад 10 тисяч хворих на грип.

Події
05 грудня 2018 11:43

За минулий тиждень на Львівщині зафіксовано понад 10 тисяч хворих на грип. Медики прогнозують масштабну епідемію. У Львівському обласному лабораторному центрі зазначають, що вакцинація — це єдиний метод, щоб уберегтися. Однак такий спосіб профілактики не є популярний в Україні. До порівняння, у світі вакцинуються понад 70% населення, а в Україні навіть немає 1%.

Сімейна лікарка Алла Кузнєцова розповіла, що на гострі респіраторні захворювання та грип на її дільниці хворіють протягом усього року. Однак, збільшення кількості хворих зараз не спостерігає.

"Серед 10 пацієнтів, можливо, кожен 3-ій хворіє на ГРЗ або якусь легку застуду. У деяких пацієнтів буває важчий перебіг", – додала лікарка Алла Кузнєцова.

Проте в обласному лабораторному центрі, де щотижня моніторять рівень захворюваності, помітили збільшення кількості ГРЗ. Та до епідпорогу, розповідають, ще є запас, пише zaxid.net.

"Минулого тижня до 2 грудня в області захворіло 10 583 особи. Це стосується гострих респіраторних інфекцій. Якщо порівняти з попереднім тижнем – це більше, ніж на 940 осіб", – розповів заступник директора Львівського обласного лабораторного центру Олег Когут.

Львів’яни не поспішають вакцинуватись, тому на кінець грудня хворих може побільшати. Загалом в області зараз є лише близько 5 тисяч щеплених. За словами лікарів, є групи людей, для яких грип особливо небезпечний.

"До такої категорії належать вагітні, хворі на цукровий діабет, люди, які мають надлишкову вагу, люди, які мають хронічні захворювання дихальної та серцево-судинної системи", – зазначила головна експертка департаменту Львівської облдержадміністрації з епідеміології Наталія Іванченко.

Для того, аби вакцинуватися, слід самостійно купити вакцину від ГРЗ та грипу в аптеці. Вакцина французького та корейського виробництва коштує до 300 гривень. Та перед цим потрібно пройти огляд у сімейного лікаря.

ДИВИСЬ ЩЕ:

Оце так затопило: двоє львів'ян потрапили до лікарні з лептоспірозом

Постраждала від власного пса: на Львівщині у жінки виявили сказ

Погані новини: кривавий понеділок, смерть від сказу, вантажівка-вбивця й інші трагедії Львова за тиждень

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Підписуйтеся на нас в Іnstagram

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах