Де їх чекати: великі автобуси виїдуть на нові маршрути

Великі автобуси виїдуть на нові маршрути Львова

Великі автобуси виїдуть на нові маршрути Львова

Події
29 грудня 2018 11:05

Від суботи, 29 грудня, на маршруті №45 починають курсувати великогабаритні автобуси. Цей маршрут курсує від ТРЦ Victoria Gardens до площі Галицької.

На міських маршрутах №47, №5 та №29 уже замінили малі "Еталони" та "Богдани" на 12-метрові автобуси "МАЗ" та "Електрон"

Загалом місто цього року оновило автопарк АТП-1 на півтори сотні нових автобусів. І вже на початку наступного року великогабаритний транспорт замінить малі автобуси на 9, 48, 19, 18 та 50 міських маршрутах.

За словами заступника директора департаменту ЖКГ та інфраструктури Андрія Білого, після отримання низькопідлогових 12-метрових автобусів у місті в першу чергу вдалось покращити транспортне сполучення зі спальними районами міста, пише ZAXID.NET.

"Ми підсилили такі два критичні мікрорайони це Рясне і Винники. На Винниках ми взагалі поставили два маршрути. Перейшли на великі автобуси і запустили шатлбас. Близько 80 машин ми вже випустили на маршрути", – розповів Андрій Білий.

З початку грудня великогабаритні автобуси курсують на 8-му маршруті до Брюхович. Пасажири кажуть, дістатись до центру стало значно простіше.

"Коли приходжу на зупинку, то один автобус від'їжджає, а інший вже їде. Треба почекати буквально 15-20 хвилин. Головне, аби їх не відмінили", – зазначила мешканка Брюхович Наталія.

Пасажири пригадують, що запакуватись на проміжних зупинках у тісні маршрутки було майже неможливо. Тож доводилось їхати на кінцеву зупинку. Тепер автобус не минає жодної зупинки, місця вільні в салоні є навіть у час-пік.

"Я всіх забираю. Хіба хотіли б люди чекати на другий великий. А так всі заходять. Цей автобус має 30 сидячих і десь до 50 стоячих. Всіх забираю", – зауважив водій великогабаритного автобуса Роман.

Додамо, загалом великі автобуси уже запустили до ВинниківБрюховичів та Рясного. Також великі на автобуси планують замінити середні, що курсують на маршрутах №40№45 та №50.

Нагадаємо, до кінця року комунальне АТП-1 має отримати 150 автобусів, з яких 50 – "Електрон" та 100 автобусів МАЗ. 

ДИВИСЬ ЩЕ:

Відеофакт: у Львові чоловік, якому не вистачило місця, заліз на дах маршрутки

Хочеш їхати — плати: депутати не підтримали обидві петиції проти подорожчання проїзду

Два — замало, дайте ще: до Брюховичів запустять більше великих автобусів

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Підписуйтеся на нас в Іnstagram

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах