Дізнайся онлайн: які львівські будинки вже списали з балансів ЛКП

Як дізнатися які львівські будинки вже списали з балансів ЛКП

Як дізнатися які львівські будинки вже списали з балансів ЛКП

Події
09 сiчня 2019 15:03

Станом на сьогодні, 9 січня, вже 559 львівських будинків списали з балансів ЛКП. До 1 березня спишуть всі багатоповерхівки. Мешканці самі мають визначити, хто обслуговуватиме їхні помешкання. Про це VG Львів повідомили у прес-службі Львівської міськради.

"До 1 березня працюємо, аби списати максимальну кількість будинків з балансів ЛКП і місцевих рад. У кожній районній адміністрації створена робоча група по списанню будинків, яка займається цим питанням. Робоча група обстежує будинок, горищні приміщення, чи є там нежитлові приміщення, чи є додаткові споруди на території. Все це має бути описано в акті про списання будинку. За бажання, мешканці будинку також можуть увійти в робочу групу", – розповіла директорка департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Ірина Маруняк.

За процесом зняття житлових будинків з балансів ЛКП можна слідкувати онлайн на сайті міської ради. У табличці зазначені район, будинок, його балансоутримувач, кількість квартир, площа будинку і розпорядження голови районної адміністрації про списання.

Зокрема, Ірина Маруняк зазначила, що паралельно ведеться активна робота зі створення ОСББ. Їх у Львові є вже 40. Крім того, ОСББ є неприбутковою організацією, яка не сплачує ПДВ, тому більше коштів зосереджується саме на виконанні тих чи інших робіт з обслуговування будинку.

Балансоутримувачем будинку може бути не тільки ОСББ, а також управляюча компанія. Їх у Львові є 50 і подивитися їх повний перелік можна за посиланням.

"Якщо будинок переходить в управління управляючої компанії, то квартирна плата обумовлюється на договірних засадах. Також обговорюються обов’язкові заходи, які має здійснювати компанія. Зокрема, прибирання сходової клітки, прибудинкової території, оплата за вивіз ТПВ, освітлення сходової клітки, ремонт даху. Угода укладається на рік – і, якщо мешканці незадоволені роботою компанії, через рік вони можуть розірвати угоду і обрати іншого балансоутримувача будинку. Якщо угоду хочуть розірвати до року часу, то це робиться добровільно, чи через суд", – розповіла Ірина Маруняк.

Стара угода не буде розірвана з ЛКП допоки мешканці не укладуть нову угоду з балансоутримувачем. Такий будинок не спишуть з балансу – його обслуговуватиме ЛКП.

ДИВИСЬ ЩЕ:

Забудь про черги: українці зможуть купувати валюту онлайн

Не набирай повну ванну: в Україні подорожчали опалення і гаряча вода

Подарунок під ялинку: у кого з 1 січня зростуть зарплати і пенсії

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Підписуйтеся на нас в Іnstagram

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах