Копи "кришували" ромів: як працювала "схема" на львівському вокзалі і скільки брали за зміну

Як працювала «схема» на львівському вокзалі і скільки брали за зміну

Як працювала «схема» на львівському вокзалі і скільки брали за зміну

Події
31 сiчня 2019 12:14

У Львові викрили "схему" організованої групи поліцейських, які вступили у змову з кишеньковими злодійками на залізничному вокзалі. Про це VG Львів повідомили у прес-службі Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України.

У серпні минулого року оперативники затримали учасників організованої групи, яка діяла на території залізничного вокзалу Львова. Серед зловмисників – співробітники Залізничного відділу поліції та цивільні особи.

Львівські копи вступили у змову з циганками і отримували прибуток від крадіжок на вокзалі

Львівські копи вступили у змову з циганками і отримували прибуток від крадіжок на вокзалі

Група діяла за наступною схемою: п’ятеро мешканок міста Берегове, Закарпатської області, віком від 18 до 38 років, промишляли кишеньковими крадіжками майна пасажирів залізничного вокзалу. Половину від поцупленого злодійки віддавали своєму "покровителю" - 46-річному старшому оперуповноваженому сектору кримінальної поліції на станції Львів. В свою чергу капітан поліції частину від злочинного "прибутку" передавав своєму безпосередньому керівникові.

Прикривали протиправну діяльність зловмисниць і співробітники сектору патрульної поліції, які несли службу на території вокзалу. За свою "лояльність" поліцейські отримували "винагороду" - 3 тисячі гривень за зміну на постійній основі, незалежно від того, чи мав місце факт крадіжки.

У Львові судитимуть організовану групу поліцейських, які кришували кишенькових злодійок на залізничному вокзалі.

У Львові судитимуть організовану групу поліцейських, які кришували кишенькових злодійок на залізничному вокзалі.

Разом з тим викрита група поліцейських відмовляла потерпілих писати заяви до поліції, пояснюючи це тим, що встановити винних буде практично неможливо. Максимум, у деяких випадках заявникам повертали викрадені у них злодіями документи.

В період з травня по липень 2018 року зловмисникинакрали на суму майже 170 тисяч гривень, документально підтверджено 19 фактів вчинення злочинів учасниками організованої групи.

Зловмисники накрали на суму майже 170 тисяч гривень

Зловмисники накрали на суму майже 170 тисяч гривень

Прокуратура Львівської області оголосила підозри за ч.5 ст.185 (крадіжка), ч.3 ст.368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою), ч.1 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України чотирьом співробітникам Залізничного ВП ГУНП у Львівській області: 27-річному лейтенанту поліції, начальникові СКП; 46-річному капітану поліції, старшому оперуповноваженому СКП; 27-річному старшому сержанту поліції, поліцейському СПП; 35-річному старшому сержанту поліції, поліцейському СПП.

Також оголошено підозри за ч.5 ст.185 (крадіжка) та ч.3 ст.369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України п’ятьом мешканкам Закарпатської області.

29 січня 2019 року досудове розслідування у кримінальному провадженні завершено, обвинувальний акт скеровано на розгляд районного суду Львова.

ДИВИСЬ ЩЕ:

Шестеро на одну: в центрі Львова циганки намагались пограбувати жінку

Не лови ґав: у Львові рецидивіст обікрав майора

Дорогу BMW X5: біля Львові чиновник Верховної Ради побив поліцейського

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Підписуйтеся на нас в Іnstagram

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах