Лікувалися самотужки: троє львів’ян і медсестра померли від пневмонії

Троє львів’ян і медсестра померли від пневмонії

Троє львів’ян і медсестра померли від пневмонії

Події
19 лютого 2019 13:16

Минулого тижня у Львові померло четверо людей від важкої форми пневмонії. Всі пацієнти перебували у Львівській лікарні швидкої медичної допомоги.

"Минулого тижня від важких форм пневмонії померло четверо пацієнтів. Їхній вік 45-60 років. Серед них і медсестра, яка спершу лікувалася самотужки. До лікарні потрапила вже у важкому стані", — розповіла ZAXID.NET заступниця головного лікаря лікарні Леся Кобецька.

Причини виникнення пневмонії у померлих встановлять після проведення відповідних досліджень. За словами Лесі Кобецької, цього тижня кількість хворих на пневмонію суттєво зросла.

Нині в лікарні з таким діагнозом перебуває 47 хворих. Цьогоріч таких пацієнтів значно більше. Всіх людей з діагнозом пневмонія госпіталізують конкретно до цієї лікарні.

Станом на 19 лютого 2018 року було зафіксовано 73 хворих, один з яких помер, то станом на 19 лютого цього року у лікарні з таких діагнозом перебуває 121 пацієнт і вже сталось чотири смертельні випадки.

Шестеро хворих зараз в реанімації, троє з них перебувають на штучній вентиляції легень. Кількість хворих на пневмонію збільшується не лише у Львові, а й по всій області.

Важких пацієнтів з районів госпіталізують у Центр легеневого здоров’я і Львівську обласну інфекційну лікарню.

"У Центрі легеневого здоров’я є 140 пульмонологічних ліжок. Станом на вівторок, 19 лютого, всі зайняті хворими з пневмонією. Від нового року не було дня, коли ліжка пустували. До нас з районів привозять хворих, в яких є важка пневмонія. У реанімації на штучній вентиляції легень постійно перебуває 3-4 хворих. Як правило, це ті пацієнти, в яких пневмонія виникла як ускладнення грипу", — розповів генеральний директор Центру Любомир Рак.

За словами медиків, пневмонію дуже часто провокують ГРВІ та грип. У тих, хто захворів на грип, запалення легень може виникнути буквально на другий день.

Як повідомив директор Львівської обласної інфекційної лікарні Сергій Федоренко, зараз із пневмонією є 9 пацієнтів. Це захворювання виникло як ускладнення грипу та інших ГРВІ. А від початку нового року в лікарні з таким діагнозом було 45 пацієнтів.

Лікарі радять при перших симптомах захворювання на грип, ГРВІ не займатися самолікуванням, а відразу звертатися по допомогу до сімейних лікарів, терапевтів чи педіатрів. Лікарі спеціалізованих лікарень також радять сімейним лікарям пацієнтів з ГРВІ чи грипом, які мають супутні захворювання (цукровий діабет, серцево-судинні недуги тощо), і в яких через день від початку лікування нема позитивної динаміки, скеровувати на лікування в стаціонари.

Нагадаємо, першою жертвою грипу став 51-річний мешканець Мостиського району, який помер 17 січня від пневмонії, спровокованої вірусом грипу типу А. Згодом, у Львові померла 66-річна жінка від грипу. І третій летальний випадок стався 7 лютого. Від ускладнень грипу померла 53-річна мешканка Стрийського району.

ДИВИСЬ ЩЕ:

Трагедія у фітнес-центрі: у львівському басейні помер чоловік

У Львові після укусу малярійного комара помер бізнесмен

Була єдиною донькою: тато загиблої розповів подробиці смерті молодих киян у Львові

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Підписуйтеся на нас в Іnstagram

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах