Операція, менінгіт, тромбоз: 9-річна львів'янка потрапила в реанімацію через удар в ніс

У Львові дівчинка потрапила в реанімацію через удар в ніс

У Львові дівчинка потрапила в реанімацію через удар в ніс

Події
09 квiтня 2019 12:25

У Львові 9-річна двічинка провела в лікарні понад місяць, перенесла операцію, менінгіт і тромбоз через незначний удар по носі. 

Ще на початку лютого дитина поскаржилася мамі на головний біль і закладений ніс. Температура була 38,5. Сімейна лікарка поставила діагноз ГРВІ, повідомляє zaxid.net.

"Минув день, другий, третій, доньці мало б ставати краще, а у нас все було навпаки. Симптоми, висока температура залишалися і сильно набрякло одне око. У цей час дуже багато дітей хворіло на запалення легень, мали високу температуру, тож я сама відвезла доньку в інфекційну лікарню", – розповіла мати дівчинки Уляна.

За її словами, у лікарні дівчинці не змогли відразу поставити правильний діагноз. Cпочатку запідозріли запалення легень. Однак, дівчинці з кожним днем ставало все гірше. Вона скаржилася на сильний головний біль і постійно просила пити.

Згодом у дівчинки діагностували менінгіт, у неї уже почали косити очі. Результати обстеження на комп’ютерному томографі (КТ) показали, що джерело інфекції було у носі: на дні носового ходу, переділці, у м’яких тканинах було повно гною, який терміново треба було почистити.

Він і став причиною високої температури та менінгіту. Дівчинку прооперували вночі, бо чекати до ранку було дуже ризиковано. Дитина тиждень провела у відділенні реанімації та інтенсивної терапії. Її стан і надалі був важкий. Лікарям довелося неоднонарозово проводити ревізію рани, аби повністю усунути залишки гною і перевірити, чи не утворився новий.

Коли дно порожнини носа повністю очистили від гною, дитині не ставало легше. Лікарі зробили повторне обстеження голови, яке показало, що у дівчинки є запалення печеристого синуса. Інфекція, що була у ділянці обличчя, поширилася сюди і викликала небезпечне для життя ускладнення – тромбоз.

На лікування доньки батьки витратили понад 120 тисяч гривень. Лише перед випискою з лікарні дівчинка згадала, що незадовго до захворювання її ненароком ударили в ніс. Спочатку ніс трохи болів, а потім вона й забула про цей удар. Батькам про це нічого не казала.

Виявилося, що від удару у носі виник крововилив – гематома переділки носа, яка самостійно пройти не може. Через те, що на встановлення точного діагнозу було згаяно дуже багато часу, у дитини й виникли ускладнення.

ДИВИСЬ ЩЕ:

Заплямувала білий халат: львівські лікарку затримали з хабаром

Руки геть: на Львівщині скажений кіт покусав чотирьох людей

П'яним приймав пацієнтів: лікар львівської дитячої лікарні вийшов на зв'язок

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Підписуйтеся на нас в Іnstagram

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах