П’ять діб без гарячої води: що показали гідравлічні випробування у Львові

Що показали гідравлічні випробування у Львові.

Що показали гідравлічні випробування у Львові.

Події
10 травня 2019 14:33

У Львові п’ятий день тривають гідравлічні випробування, через що тисячі львів’ян потерпають без гарячої води. Містяни масово скаржаться на незручності. Проте у теплопостачальних підприємствах міста Лева переконані, що "сезон гріття води у тазиках" оголошено не даремно. За результатом першого дня гідравлічних випробувань виявлено 36 поривів на теплових мережах

"33 пориви на теплових мережах ЛМКП "Львівтеплоенерго" і 3 пориви на мережах ЛКП "Залізничнетеплоенерго", — йдеться у повідомленні Львівської міськради.

Як пояснили VG Львів тепловики, під час проведення гідравлічних випробувань трубопроводи теплових мереж заповнюються охолодженою водою температурою не вище 40 °C. Спершу ділянку трубопроводу, який випробовується, відключають від діючої мережі. Потім у найвищій точці ділянки (після наповнення трубопроводу водою і спуску повітря) встановлюється пробний (підвищений) тиск. Зазвичай він на 25% вищий від робочого. Опісля цього трубопровід витримується під підвищеним тиском не менше 10 хвилин. Якщо трубопровід десь пошкоджений, чи має якісь невеликі тріщини, то він не витримує вищого тиску і його "рве" у слабких місцях. Про те, що на трубопроводі, який гідравлять, виник порив, свідчить падіння тиску, який фіксують прилади.

Натомість, якщо трубопровід не пошкоджений, він витримує випробування підвищеним тиском, який після 10 хвилин плавно знижується до робочого. Трубопровід вважається таким, що пройшов гідравлічне випробування, якщо на ньому не виявлено жодних поривів та тріщин.

Далі, за результатами проведених гідравлічних випробувань, розпочинаються роботи з ліквідації виявлених пошкоджень та по заміні трубопроводів.

ДИВИСЬ ЩЕ:

Що сталося: Львів може залишитись без питної води

Провалля серед вулиці: автомобіль львів’янина потрапив у пастку

Смішно до сліз: підбірка найкумедніших фотожаб затопленого Львова

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Підписуйтеся на нас в Іnstagram

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах