Відео: у Львові затримали озброєного чоловіка в есесівській формі

У Львові затримали озброєного чоловіка в есесівській формі.

У Львові затримали озброєного чоловіка в есесівській формі.

Події
02 червня 2019 11:45

У львівському Парку культури затримали озброєного чоловіка в есесівській формі.

Як розповіли у Патрульній поліції Львівщини, про озброєного молодика з нацистською символікою, який порушує громадський спокій, їм повідомив небайдужий громадянин. Коли ж інспектори прибули за вказаною адресою, виявилося, що це Ростислав Шелюх – керівник військово-історичного технічного клубу "Техно легенда", один із учасників фестивалю ретро автомобілів, який проходить у паку. Хоча чоловік і був одягнений у реальну форму СС, але нічого не порушував.

"Зброя зроблена під холосту спеціально для театралізованих дійств. Символіка? Ну і що, що символіка – я ж не з прапором ходжу. Якби я прийшов із нацистським прапором і махав ним тут, тоді так. Це справжня форма СС. Тут ми просто представляємо наш клуб – не агітуємо, не пропагуємо, фотографуємося з кимось, якщо хтось хоче", – розповів zaxid.net Ростислав Шелюх.

Після нетривалої перевірки патрульні відпустили чоловіка.

Додамо, що Leopolis Grand Prix  відбувається у Львові від 2011 року. У рамках заходу проходять виставки, парад та перегони ретро автомобілів. Учасники фестивалю також носять і ретро одяг, щоб відповідати стилю свого авто.

Нагадаємо, 20 квітня 2018 року львівська вчителька Мар'яна Батюк поширила на своїй сторінці у Facebook привітання з днем народження Адольфа Гітлера. 25 квітня директор школи №100 вручив Мар’яні Батюк наказ про звільнення з роботи та трудову книжку. Батьки вийшли на мітинг у підтримку вчительки. Мар'яна Батюк подала позов проти школи і мерії.

ДИВИСЬ ЩЕ:

Скандал у мережі: у Львові встановили дивну статую Ісуса Христа

З приватної колекції: у Львові відкрили виставку про дивізію СС "Галичина"

На яких старовинних реліквіях присягають львівські депутати і мер

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Підписуйтеся на нас в Іnstagram

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах