Цифра дня: скільки котів нарахували у Львові

У Львові відбувся перший у світі підрахунок котів: цифра

У Львові відбувся перший у світі підрахунок котів: цифра

Події
04 липня 2019 16:52

У Львові відбувся перший у світі підрахунок безпритульних котів за унікальним алгоритмом. Про це VG Львів повідомили у прес-службі Львівської міськради.

Волонтерам вдалося з’ясувати, що на території міста живе 5 992 вуличних коти. Згодом у місті розроблять програму, яка матиме на меті безпечне співіснування тварин та людей.

 "Завдяки підрахунку ми зрозуміли, що до роботи з безпритульними котами треба долучати приватні клініки, аби зупинити ріст популяції. Тож ми продовжимо йти шляхом стерилізації та максимального прилаштування тварин у родини", – розповіла директорка ЛКП "Лев" Оксана Кошак.

Більшість вуличних котів зосереджена у спальних районах, де їх підгодовують мешканці. За словами Оксани Кошак, львів’яни залишають тваринам миски з водою та лотки для годування.

У Львові відбувся перший у світі підрахунок безпритульних котів за унікальним алгоритмом.

У Львові відбувся перший у світі підрахунок безпритульних котів за унікальним алгоритмом.

До підрахунку долучилися 74 волонтери, вони працювали у секторах по місту 5 днів з 26 по 30 червня. 

  "У місті ми нарахували майже 6 тисяч котів, з них стерилізованих – майже 6%. Звісно, тут можлива значна похибка, адже не завжди це можна з’ясувати візуально. Тому до підрахунку ми активно залучали опікунів, які знають котів у своєму секторі і могли підказати точну інформацію про кожного з них. Майже 5% котів, що живуть на вулиці, є потенційно власницькими. Найімовірніше, вони просто відпущені на самовигул. Цю ситуацію можна вирішити, якщо у місті запровадять обов’язкову реєстрацію та ідентифікацію домашніх котів", – розповів співзасновник Animal-ID.info Віктор Копач.

Кількість малюків кошенят, що живуть на вулицях, становить 13% від усієї кількості підрахованих котів, що свідчить про ріст популяції в майбутньому.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах